Gå til indhold

Nyt overblik over studieafgifter og studiestøtte i de europæiske lande

29. oktober 2015
Hvor meget skal studerende betale for at studere i Europa? Er der gebyrer for alle? Hvad er betingelserne og kriterierne for at få adgang til offentlig finansiel støtte? Det viser en ny rapport fra Eurydice-netværket.

Læs rapporten:

De højeste studieafgifter findes i England, Irland, Spanien, Italien, Letland, Litauen, Ungarn, Nederlandene, Portugal og Schweiz. Derimod kræves der i otte uddannelsessystemer, herunder det danske, ingen studieafgifter af nationale og EU-borgere, der tager en fuldtidsuddannelse på bachelorniveau.

Danmark er ifølge rapporten stadig et af de lande, der har de mest favorable ordninger for de studerende både, hvad angår adgangen til stipendier og stipendiernes størrelse.

Det viser den årlige rapport fra Europa-Kommissionens netværk for information om uddannelsessystemer og -politikker, Eurydice.

Aktuelt billede på tværs af Europa

Rapporten giver et aktuelt billede af studieafgifter og støtteordninger på tværs af de europæiske lande, herunder stipendier og lån. Den omfatter de 37 europæiske lande i Eurydice-netværket og indeholder landespecifikke beskrivelser og diagrammer.

Et af kortene i Eurydice-rapporten viser de centrale tildelingskriterier for stipendier til bachelorstuderende i 2015/16 (klik for at forstørre).
Et af kortene i Eurydice-rapporten viser de centrale tildelingskriterier for stipendier til bachelorstuderende i 2015/16 (klik for at forstørre).

Eurydice-netværket

  • Europa-Kommissionens Eurydice-netværk leverer analyser af europæiske uddannelsessystemer og uddannelsespolitik.
  • Netværket består af 41 nationale enheder i 37 lande, der deltager i EU's Erasmus+-program (EU's medlemsstater, Bosnien-Hercegovina, Island, Liechtenstein, Montenegro, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Norge, Serbien, Schweiz og Tyrkiet).
  • Netværket koordineres og forvaltes af EU's Forvaltningsorgan for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur i Bruxelles.

Handlinger tilknyttet webside

Kontakt

Anette Birna Muus Day
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 61
Email: amu@ufm.dk