Gå til indhold

500 møder på tre timer

23. september 2016
I denne uge mødtes repræsentanter fra 150 europæiske klynger fra 30 forskellige lande i Warszawa til klyngekonference og matchmaking

Den årlige matchmaking konference er et forum til at opbygge og udvikle nye internationale samarbejder. Udover de mange konkrete matchmaking-møder bød programmet på relevante faglige indlæg omkring strategisk internationalisering.  Klynge-matchmaking konference i Warszawa 19-20 september 2016 - plenum

 

 

 

 

 

 

 

 

Udbytterige møder

På tre timer blev der holdt 500 møder. Deltagerne havde præcis 20 minutter til at finde ud af, om de havde noget at tilbyde hinanden, hinandens virksomheder og om samarbejdet eventuelt kunne realiseres med en ansøgning til Innovation Express. I mødelokalet og på Twitter blev møderne efterfølgende omtalt som udbytterige og frugtbare.

En af de danske deltagere, der kom ud af møderne med en helt konkret aftale, var Lone Reppien Thomsen fra Transportens Innovationsnetværk: 

Klynge-matchmaking konference i Warszawa 19-20 september 2016 - mødesummen

”Det var rigtig godt. Jeg mødtes med tre forskellige udenlandske klynger, der havde booket møder med mig, og de var alle meget velforberedte. Helt konkret har jeg aftalt med en svensk klynge, at vi skal holde et innovationsarrangement sammen senere på året, hvor vi blander virksomhederne fra vores faggrupper.”

Selvom de ikke har lavet en konkret aftale endnu, så er også Lene Visitisen fra Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi ret sikker på, at i hvert fald ét af hendes møder fører til et samarbejde: 

”Jeg mødtes med en fransk klynge, som netværket ikke har haft kontakt med før. De har god erfaring med internationalt klynge-klynge-samarbejde, så vi kommer formentligt til at lave noget sammen på det område, måske inden for Horizon2020.”

Også blandt de udenlandske klynger blev der indgået aftaler om samarbejde. Blandt andet underskrev AgroBioCluster/UNIMOS og Latvian Food Products Quality Cluster en samarbejdsaftale om både produktudvikling og internationalisering af de to klyngers medlemmer. 

Klynge-matchmaking konference i Warszawa 19-20 september 2016 - mødeaktivitetFlere samarbejder og flere ansøgninger til Innovation Express

Lige som de tidligere år er det BSR Stars, Styrelsen for Forskning og Innovation, Enterprise Europe Network, Cluster Excellence Denmark m.fl., der med støtte fra Nordisk Ministerråd står bag konferencen. Arrangementet udspringer af BSR Innovation Express - et fælles støtte-initiativ, som med afsæt i Østersøregionen fokuserer på internationalisering af små og mellemstore virksomheder (SMV) via innovationsnetværk og klynger. 

Der er deadline til at søge om midler fra Innovation Express d. 31. oktober 2016. Proces- og projektleder Hans Henrik Lomholt fra Styrelsen for Forskning og Innovation forventer, at flere af ansøgningerne vil omhandle ideer og samarbejder, der er udsprunget af de to dage i Warszawa. 

Og når arrangørerne om nogle måneder tager kontakt til deltagerne for at høre, hvad der er sket siden møderne, er der en forventning om, at der som minimum er skabt 50 nye internationale samarbejder, der involverer danske virksomheder.

Næste års Innovation Express matchmaking-konference afholdes i Stuttgart i den tyske delstat Baden-Württemberg. 

Handlinger tilknyttet webside