Gå til indhold

78 millioner kroner fra EU styrker internationaliseringen af dansk forskning

28. januar 2016
49 talentfulde forskere får et mobilitetsstipendium fra EU til at fortsætte deres karriere i Danmark. Pengene går til forskning i kræft, energilagring og middelaldermytologi - og kommer fra et Horizon 2020-program, der støtter international forskeruddannelse og -mobilitet og karriereudvikling.

Europa-Kommissionen kontakter i disse dage ansøgerne til seneste runde af delprogrammet Marie Skłodowska-Curie "Individual Fellowships" i Horizon 2020. Programmet er målrettet erfarne forskere, der kan søge om et mobilitetsstipendium på to til tre år. Projektstøtten gives efter "bottom-up"-princippet, så alle forskningsdiscipliner har mulighed for at skabe globalt og tværsektorielt samarbejde.

Udenlandske forskere rykker til Danmark

I den aktuelle uddeling henter danske forskningsinstitutioner i alt 49 forskere fra udlandet. Det svarer til et dansk hjemtag på 10,4 millioner euro svarende til godt 78 millioner kroner fra programmet.

Om Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships

Formålet med programmet er at yde støtte til erfarne forskeres internationalisering, karriereudvikling og uddannelse. Forskere kan vælge at søge om at udbygge deres forskningsviden i et andet EU- eller associeret land eller fra et tredjeland. Der er desuden mulighed for at søge et mobilitetsstipendium med det formål at vende tilbage til EU efter et længere ophold uden for EU eller at vende tilbage til en forskerkarriere efter f.eks. barsel eller en erhvervskarriere. Et stipendium er typisk på et til to år.

Læs mere

Aktuelle arrangementer 

Kontakt

Morten Gylling-Jørgensen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 72
Email: mgy@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside