Gå til indhold

Adgang til ny teknologi, testfaciliteter og rådgivning er med til at øge danske virksomheders effektivitet og produktivitet

16. december 2016
En ny brugerundersøgelse viser, at knap 7 ud af 10 af de adspurgte virksomheder vurderer, at de øger deres effektivitet og produktivitet efter samarbejde med Danmarks Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS).

De Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS) hjælper årligt knap 17.000 danske virksomhedskunder med bl.a. at teste produkter, før de sendes på markedet. En ny brugerundersøgelse viser, at 69 % af de adspurgte virksomheder vurderer, at adgangen til testfaciliteter og rådgivning fra GTS’erne øger deres produktivitet og effektivitet.

Virksomhederne bliver gennem rådgivningen også tilført den nyeste teknologiske viden om produkt- og procesoptimering. På den måde hjælper GTS-institutterne virksomhederne med at komme hurtigere fra idé til produkter og services, der er klar til markedet. Det kan f.eks. være automatisering og digitale løsninger, der også er med til at øge produktiviteten per medarbejder.

Samtidig viser brugerundersøgelsen, at virksomhederne benytter GTS til alle dele af deres innovationsproces fra forskning- og udvikling til drift og implementering. 

Fakta om GTS-institutterne og analysen

  • GTS’erne er privatejede almennyttige foreninger. Institutterne giver danske virksomheder adgang til testfaciliteter, professionel rådgivning og den nyeste teknologiske viden på universiteterne via forsknings- og udviklingsprojekter samt kursusaktiviteter. GTS er i indgreb med knap 17.000 danske virksomhedskunder årligt.
  • Uddannelses- og Forskningsministeriet støtter de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS) via treårige resultatkontrakter, heraf 303 mio. kr. i 2016. Uddannelses og Forskningsministeriet har indgået udviklingskontrakter med GTS’erne om at styrke samarbejdet med de regionale aktører for at komme bredt rundt i hele landet.
  • Analysen er udarbejdet i et samarbejde mellem Styrelsen for Forskning og Innovation, GTS-foreningen og IRIS Group. Godt 2.100 unikke virksomheder og organisationer deltog i undersøgelsen, heraf var over 1.600 private virksomheder. De resterende 500 besvarelser kommer fra GTS’ernes samarbejdspartnere, herunder forskningsinstitutioner og myndigheder, der har indgået i et forsknings- og udviklingsprojekt med GTS

 

Kontakt

Uffe Hoeg Andersen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 52
Email: ufh@ufm.dk
Kåre Nordahl Larsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 30
Email: knj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside