Gå til indhold

Brexit: Ingen konsekvens for Horizon 2020 før britisk udtrædelse

31. august 2016
Storbritanniens regering oplyser på sin hjemmeside, at Brexit ikke får betydning for EU-programmet Horizon 2020, før landet er endelig udtrådt af EU. Støtte til projekter med aftaler indgået efter Brexit, garanteres økonomisk af Storbritannien.

Britiske universiteter og britisk erhvervsliv kan stadigvæk ansøge om midler fra Horizon 2020, mens Storbritannien er medlem af EU. Alle britiske deltagere, der får tilskud fra Horizon 2020, vil være sikret økonomisk støtte til projektets afslutning. Denne garanti er givet af det britiske Finansministerium, og den gælder også for projekter, hvor grant agreement først er færdig efter Storbritanniens udtrædelse af EU. Storbritannien forventer at fortsætte det tætte samarbejde med EU i forskningsøjemed efter landets udtrædelse.

Brexits betydning for ikke-britiske samarbejdspartnere

For ikke-britiske samarbejdspartnere - som for eksempel forsknings- og innovationsmiljøerne i Danmark - betyder Brexit, at samarbejde med britiske partnere ikke vil have nogen betydning for hverken evaluering af ansøgninger eller økonomisk støtte til projekter.

Hold dig ajour om Horizon 2020 via sociale medier

Interesseret i løbende at få nyt om Horizon 2020? Så følg EuroCenter på enten Twitter eller LinkedIn:

Følg EuroCenter på TwitterFølg EuroCenter på LinkedIn

Kontakt

Morten Gylling-Jørgensen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 72
Email: mgy@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside