Gå til indhold

Den danske ESA astronaut Andreas Mogensen får prestigefyldt pris for videnskabsformidling

01. marts 2016
Andreas Mogensen modtager i dag tirsdag den 1. marts Geniusprisen fra Danske Videnskabsjournalister på Borups Højskole. Styrelsen for Forskning og Innovation modtager prisen på vegne af Andreas Mogensen.

Geniusprisen uddeles kun i særlige anledninger og senest blev den uddelt i 2014 til fysikeren Jacome Armas. Med prisen kommer Andreas Mogensen i selskab med blandt andre DNA-forsker Eske Willerslev (2009), DRs tv-program Viden Om (2001) og Joachim Jerrik (1996).

Danske Videnskabsjournalister lægger i deres pressemeddelelse vægt på, at Andreas Mogensens formidling er planlagt i samarbejde med Styrelsen for Forskning og Innovation (FI) og ESA, som FI har ansvaret for at varetage det danske medlemskab af.

FI har ønsket at udnytte Andreas Mogensens mission til at øge kendskabet til rummet, dets muligheder, de danske og europæiske rumaktiviteter samt til at fremme børn og unges interesse for teknik og naturvidenskab. FI etablerede derfor allerede i 2014 et samarbejde med en række aktører i Danmark, der har erfaring med at formidle naturvidenskabelige emner til skoleelever, studerende og virksomheder.

Blandt de mange tiltag findes bla.:

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside