Gå til indhold

Det Frie Forskningsråd: Midler til forskning i reformationen

05. februar 2016
Det Frie Forskningsråd udmønter en særlig bevilling på fem millioner kroner på Finansloven for 2016, der er øremærket reformationsforskning. Ansøgningsfrist for interessetilkendegivelser er den 28. april 2016.

Programmet DFF-Reformationsjubilæum indgår i Det Frie Forskningsråds reviderede opslag F2016

På Finansloven for 2016 er der afsat fem millioner kroner til forskning i reformationen i forbindelse med Reformationsjubilæet. Det er hensigten at skabe forståelse for reformationens betydning for det danske samfund, den danske kirke, dansk identitet og bevidsthed.

Programmet udbydes kun i 2016

Det Frie Forskningsråd udmønter midlerne via programmet ”DFF-Reformationsjubilæum”, som vil bevilge et DFF-Forskningsprojekt 2 inden for en ramme på fem millioner kroner inkl. overhead. Alle fagområder kan søge. Programmet udbydes kun en gang, og der forventes givet én bevilling.

For at fremme kvalitet og udvikle samarbejdet i dansk reformationsforskning giver Det Frie Forskningsråd støtte til et forskningsprojekt med en varighed på op til fire år, og som udføres af flere forskere, herunder postdoc- og ph.d.-studerende. Ansøgere skal have gennemført et postdoc- eller adjunktforløb.

Tofaset ansøgningsprocedure

DFF har fastlagt en tofaset ansøgningsprocedure for DFF - Reformationsjubilæum, og ansøgningsfristen for interessetilkendegivelser er den 28. april 2016. Herefter forventer Det Frie Forskningsråd at udvælge de tre til fem bedste interessetilkendegivelser, som vil blive inviteret til at indsende en fuld ansøgning senest den 22. august 2016.

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere