Gå til indhold

Det Frie Forskningsråd på Folkemødet

06. juni 2016
Forskningen som konkurrencefordel for danske virksomheder og megatrends i forskningen er de to temaer, der optager Det Frie Forskningsråd på Folkemødet 2016. Debatterne arrangeres i samarbejde med ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber, Dansk Erhverv og Innovationsfonden.

Hvordan skaber skattekronerne til forskning stærke konkurrencefordele for virksomhederne? Og hvilken indflydelse får globale samfundsudfordringer som digitalisering, migration og klima på dansk forskning? Det Frie Forskningsråd sætter sammen med toneangivende meningsdannere fokus på forskningens værdiskabelse og forskningens fremtidsudsigter på årets Folkemøde.

Forskning på Piet Van Deursk’

- Gætteleg og debat om, hvordan forskning skaber værdi for samfund og virksomheder

Torsdag 16. juni 16:00 - 17:00, G6 Dansk Erhverv - Allinge Havn, inder- og ydermole

Hvad har fynsk roboteventyr, insulin og verdensrekord i vedvarende energi til fælles? Svaret er, at de stammer fra langsigtede offentlige investeringer i dansk forskning og innovation og ikke er pludseligt opståede forretningsidéer.

Danmark har investeret i at bringe dansk forskning op i verdensklasse. Men hvordan sikrer vi, at forskningen holder niveauet i den internationale konkurrence og samtidig kommer danske virksomheder til gavn? Kan forskningen udvikle sig til en større konkurrencefordel?

Byd ind i debatten og gæt med, når politikerne quizzer i innovative forskningsidéer efter det legendariske tv-koncept fra 80’erne Hvad er det?

Paneldeltagere

Christine Antorini (A), Formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget
Jakob Engel-Schmidt (V), Uddannelses- og forskningsordfører
Jens Henrik Thulesen Dahl (O), Uddannelses- og forskningsordfører
Jens Klarskov, Direktør for Dansk Erhverv
Peter Høngaard Andersen, Direktør for Innovationsfonden
Peter Munk Christiansen, Bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd

Moderator journalist Thomas Larsen


Megatrends – er dansk forskning gearet til fremtiden?

- Hvad betyder globale megatrends og fremtidige samfundsudfordringer for forskningen? Smag ”klorofylkagen” og deltag i debatten.

Fredag 17. juni 14:30 - 15:30, K35 Grønbechs Hotel – Kirkepladsen, Vinkelstræde 2, 3770 Allinge

Digitalisering, migration og klima. Globale samfundsudfordringer står i kø og nye udfordringer vil vise sig. Er dansk forskning på forkant med de nyeste megatrends. Er vi klar til de fremtidige?

ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber og Det Frie Forskningsråd tager debatten på Folkemødet sammen med virksomheder, førende forskere og eksperter om nye løsninger og frugtbare samarbejder.

Forsker Claus Felby fortæller blandt andet om sit forskningsgennembrud, ’den omvendte fotosyntese’, bæredygtigt bioethanol lavet på biologiske nedbrydningsprocesser ved hjælp af sollys.En proces med et lukrativt enzym, som nu er under udvikling hos Novozymes.

Søren Bregenholt, Novo Nordisk A/S, deltager i debatten for at aktualisere virksomhedernes behov for forskningsidéer i lyset af udfordringerne.

> Stort gennembrud for få midler

Ekspert i nye digitaliseringsbølger, rådgiver for EU Anders Hvid, kridter banen op og trækker de vigtigste tendenser ud af OECD’s rapport.

> An OECD horizon scan of megatrends and technology trends in the context of future research policy

Paneldeltagere

Anders Hvid, CEO Dare Disrupt, Adjunkt, ambassadør for Singularity University, Medlem af RISE for the European Commission
Henrik Dahl (LA), Næstformand, Uddannelses- og Forskningsudvalget
Claus Felby, Professor, Københavns Universitet
Søren Bregenholt, Corporate vice president, Novo Nordisk A/S
Carsten Orth Gaarn-Larsen, Præsident, Akademiet for de Tekniske Videnskaber
Peter Munk Christiansen, Bestyrelsesformand, Det Frie Forskningsråd
Søren Rud Keiding, Formand, Det Frie Forskningsråd I Teknologi og Produktion

Moderator journalist Mette Walsted Vestergaard

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere