Gå til indhold

Det Frie Forskningsråds sekretariat får ny adresse i Odense

11. november 2016
Sekretariatet til Det Frie Forskningsråd skifter adresse til Asylgade i Odense. Åbningen fejres i dag med indbudte gæster og taler af bl.a. uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, borgmester Anker Boye og rådets bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen.

I dag indvies Det Frie Forskningsråds sekretariats nye domicil i det centrale Odense tæt på Odense banegård. 16 nyligt ansatte medarbejdere fra Fyn og Sjælland indtager sammen med 18 garvede medarbejdere lokalerne i det tidligere University College Lillebælt i Odense centrum. Hertil er yderligere en håndfuld stillinger under besættelse. Fraflytningen af sekretariatet fra Styrelsen for Forskning og Innovation i Bredgade i København sker som led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser, der skal tættere på borgere og virksomheder og skabe aktivitet lokalt. Sekretariatets adresse hedder fremover Asylgade 7, 5000 Odense C. 

Ny kontorchef

Styrelsen har ansat fynboen Jesper Risom, der afløser Grete Kladakis som ny kontorchef for sekretariatet. Grete Kladakis takker af efter en lang karriere i Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor hun de seneste 10 år har stået i spidsen for sekretariatet.

Jesper Risom kommer fra en stilling på Odense Universitetshospital som stabschef for afdelingen for Kvalitet, Forskning, Innovation og Uddannelse. På OUH har Jesper haft ansvaret for blandt andet at understøtte og udvikle sygehusets kvalitet og forskning og varetaget den daglige ledelse af et medarbejderkorps på cirka 100 mennesker.

Som kontorchef skal Jesper Risom fremover lede sekretariatet, der understøtter Det Frie Forskningsråds arbejde med årligt at behandle 3-4000 ansøgninger og uddele ca. 960 millioner kroner til originale forskningsidéer og initiativer i dansk forskning.


Sekretariatets nye placering markeres sammen med indbudte gæster, en række taler og rundvisning i de nye lokaler.

Yderligere oplysninger

Pressekonsulent Mette Lynge Hansen, tlf. 7231 8465, e-mail: met@fi.dk 

Kontakt

Jesper Risom
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 91 22
Email: jspr@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere