Gå til indhold

Erasmus+ sætter gang i internationale projekter i ungdomsskoler

23. maj 2016
Antallet af ansøgninger om tilskud til europæiske projekter inden for ungdomsområdet er steget med 47 procent i forhold til samme ansøgningsrunde i 2015. Ungdomsskoler har stort udbytte af tilskud til projekter hjemme og til udvekslinger i Europa.

Ungdomsskoler- og organisationer i Danmark har for alvor taget Europa-Kommissionens program Erasmus+ til sig. Styrelsen for Videregående Uddannelser har netop afholdt 2. ansøgningsrunde om tilskud til europæiske projekter inden for ungdomsområdet. 

Frem til ansøgningsfristen den 26. april har styrelsen modtaget 75 ansøgninger om tilskud til europæiske ungdomsprojekter. Det er en stigning på 47 procent sammenlignet med 2. ansøgningsrunde i 2015 og mere end en fordobling, siden Erasmus+ blev introduceret i 2014.

Unge debatterer demokrati

Med Erasmus+ midler som fundament og demokrati som afsæt har blandt andre Ungdomsskolen Kolding taget initiativ til flere internationale projekter. Her mødes unge i aldersgruppen 13-25 år og debatterer temaer som demokrati, ligestilling, retfærdighed og fred i verden. Også Svendborg Ungdomsskole benytter sig af mulighederne i Erasmus+. Skolen har over flere måneder haft en volontør fra Spanien i medarbejderstaben til gavn for både de unge og de ansatte og har nu også fået en fransk volontør.

Inspektør på Svendborg Ungdomsskole Cathri Jepsen mener, at volontørordningen er en fantastisk effektiv måde at sikre, at så mange som muligt får gavn af den internationale indsats.
 

 - Vi arbejder internationalt på mange måder og blandt andet gennem ungdomsudvekslinger og volontørordningen i Erasmus+. Det er typisk de ressourcestærke unge, der selv melder sig. Vi kan desværre ikke tage alle skolens 1500 brugere med ud i verden, men vi gør en indsats for at ’prikke’ dem ud, vi mener, ville have godt af en tur. Volontørordningen giver mulighed for at bringe Europa ind i institutionen, siger Cathri Jepsen.
Svendborg Ungdomsskole har stor succes med volontørordningen. Her er det Rafael fra Spanien, der laver aktiviteter med de unge.
Svendborg Ungdomsskole har stor succes med volontørordningen. Her er det Rafael fra Spanien, der laver aktiviteter med de unge.

Tilskud til europæiske ungdomsprojekter

  • Ungdomsorganisationer og aktører inden for ungdomsområdet kan søge om tilskud til europæiske samarbejdsprojekter og politikudviking inden for ungdomsområdet.
  • I 2016 er der afsat 3.17 millioner euro til uddannelsesprojekter inden for ungdomsområdet.
  • Der afholdes årligt tre ansøgningsrunder. Næste frist for ansøgninger den 4. oktober 2016 kl. 12.00.
  • Case om Ungdomsskolen i Kolding
  • Case om Svendborg Ungdomsskole
  •  

    Handlinger tilknyttet webside