Gå til indhold

ESS Data Management and Software Centre åbnet i København

29. august 2016
Fredag den 26. august 2016 åbnede uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs ESS Data Management and Software Centre (DMSC) ved et arrangement i datacentrets nye lokaler på Nørre Campus, Københavns Universitet.

ESS nye datacenter bliver en vital og helt integreret del af ESS, som lige nu er under opførsel i Lund, Sverige. Når ESS står klar, skal det nye datacenter opbevare, behandle og hjælpe besøgende forskere med at analysere og fortolke de data, der kommer ud af eksperimenterne ved ESS faciliteten i Lund.

M åbner ESS DMSC

Ved åbningen bød uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs velkommen og gav udtryk for, at der er høje forventninger til ESS og DMSC:

- Datacentret bliver et verdensledende center, som vil være med til at realisere de store potentialer ved ESS. Lige nu bygges ESS’s store hjerte i Lund, mens selve hjernen – DMSC – ligger i København, sagde uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Når forskningsanlægget er i fuld drift i 2025, vil DMSC have 60-70 internationale medarbejdere, ESS vil samlet set have omkring 500 medarbejder, og der vil årligt være mellem 2-4000 besøgende forskere. Det giver en unik mulighed for danske vidensmiljøer til at bygge relationer og ”tappe ind” på de kompetencer der fremover vil samles i vores del af verden. Dermed kommer ESS sammen med DMSC til at have stor betydning for mennesker og talenter, vækst og udvikling.

- Men der er stadig et vigtigt stykke arbejde foran os. For at kunne realisere potentialerne beskrevet i vores nye nationale ESS-strategi er det helt afgørende, at der bygges bro mellem ESS og danske forskningsmiljøer, virksomheder og andre centrale aktører i det danske forsknings- og innovationssystem, siger Ulla Tørnæs.

Under åbningsceremonien blev en officiel navneplade overdraget til chefen for ESS DMSC Mark Hagen som en markering af ESS permanente tilstedeværelse i Danmark.

Fra venstre: Prorektor for forskning og innovation på Københavns Universitet, Thomas Bjørnholm, chefen for ESS DMSC Mark Hagen, videnskabelig direktør for ESS, Andreas Schreyer, uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs
Fra venstre: Prorektor for forskning og innovation på Københavns Universitet, Thomas Bjørnholm, chefen for ESS DMSC Mark Hagen, videnskabelig direktør for ESS, Andreas Schreyer, uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs

Omkring 100 personer fra blandt andet ESS, danske universiteter og vidensmiljøer, Region Hovedstaden, Dansk Industri med flere deltog i åbningsceremonien.

Kontakt

Morten Scharff
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 98
Email: msc@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside