Gå til indhold

EU styrker forskeruddannelse i Danmark med 165 millioner kroner

10. maj 2016
Europa-Kommissionen indstiller 32 internationale forskeruddannelsesnetværk med danske forskningsinstitutioner og virksomheder til støtte fra Horizon 2020. Netværkene skal blandt andet forske i Alzheimer, fotonik og geogenetik.

I disse dage kontakter Europa-Kommissionen ansøgerne til seneste runde af delprogrammet Marie Skłodowska-Curie ”Innovative Training Networks” under Horizon 2020. Programmet er målrettet internationale konsortier, der kan søge om midler til at udbyde op til 15 ph.d.-stipendier. Projektstøtten gives efter ”bottom-up”-princippet, så alle forskningsdiscipliner har mulighed for at skabe globalt og tværsektorielt samarbejde.

Danske resultater 

I den aktuelle uddeling deltager 46 danske institutioner og virksomheder i 32 forskellige netværksprojekter. 11 af projekterne får en dansk koordinator. Det svarer til et dansk hjemtag på godt 22 millioner euro svarende til cirka 165 millioner kroner, som så kan bruges til at igangsætte cirka 75 ph.d.-projekter.

Om Marie Skłodowska-Curie ”Innovative Training Networks”

Formålet med programmet er at yde støtte til netværk, som samarbejder om at etablere et internationalt ph.d.-uddannelsesprogram. Netværkene består typisk af både forskningsinstitutioner og virksomheder fra minimum tre forskellige lande. De bevilgede ph.d.-stipendier udbydes i åben konkurrence til yngre forskere, der inden for de seneste tre år ikke har opholdt sig mere end 12 måneder i værtorganisationens land.

    Kontakt

    Morten Gylling-Jørgensen
    Chefkonsulent
    Tlf.: +45 72 31 78 72
    Email: mgy@ufm.dk

    Handlinger tilknyttet webside