Gå til indhold

Forskning i frøæg skal kaste lys over ødelagte DNA-strukturer hos mennesker

Frøæg og molekylær topforskning er på menuen i projektet ”DPC-REPAIR’ for Julien Phillipe Duxin. Han er forsker og gruppeleder på Novo Nordisk Fondens Center for Protein Research og fortsætter, takket været et Starting Grant fra Det Europæiske Forskningsråd, sin forskning på Københavns Universitet.

Julien Duxin, Lektor og forskningsleder
Julien Duxin, Lektor og forskningsleder

I forskningsprojektet har Julien Phillipe Duxin fokus på de biologiske og molekylære mekanismer, der ligger bag reparation af DNA-læsioner. I fagsprog kendt som DNA-protein krydsbindinger. De ødelagte DNA-strukturer opstår på grund af f.eks. påvirkninger fra miljøet eller kemoterapi, og de er under mistanke for at forårsage for tidlig aldring og kræft hos mennesker. På trods af DNA-protein krydsbindingernes betydning for menneskets sygdomme og sundhed, har forskerne i dag utilstrækkelig viden om, hvordan læsionernes repareres.

I modsætning til menneskets DNA har frøæg en bemærkelsesværdig evne til at gengive genom vedligeholdelse i reagensglas. Derfor vil Julien i projektet blandt andet studere et cellefrit system - afledt af frøæg - i reagensglas. Hans ambition er at kortlægge nogle af de centrale regulatorer af denne reparationsproces og forstå, hvordan defekter i denne proces forårsager kræft og aldring hos mennesker.

For yderligere informationer, kontakt:

Julien Duxin, Lektor og forskningsleder
Novo Nordisk Fondens Center for Protein Research
Københavns Universitet
Mobil: 93 56 55 71
Telefon: 35 32 50 00
E-mail: julien.duxin@cpr.ku.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 20. september 2016