Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2016 Forskning i sundhedsrisici ved overdreven brug af skærmmedier

Forskning i sundhedsrisici ved overdreven brug af skærmmedier

Lektor ph.d. og forskningsleder Anders Grøntved ved Syddansk Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik modtager et Starting Grant fra Det Europæiske Forskningsråd på cirka 1,5 millioner euro til forskning i sundhedsrisici ved overdreven brug af skærmmedier blandt børn og unge voksne.

Anders GrøntvedOverdreven brug af skærme i form af eksempelvis mobiltelefonen er vidt udbredt i befolkningen og formodentlig et spirende problem for folkesundheden.

En del af projektet SREEENS skal måle den kortsigtede effekt af at begrænse de unges brug af skærme. Hvilken grundlæggende indflydelse har det på døgnrytme, psykisk stress, søvn og fysisk aktivitet blandt børn og unge voksne? En anden del af projektet vil omfatte en stor undersøgelse, hvor 7-årige børn og forældre fra Odense Børnekohorte vil blive fulgt for at undersøge den langsigtede påvirkning af skærmforbrug på børnenes fysiske form, sukkerstofskifte, fedme og mentale sundhed.

De planlagte projekter vil anvende banebrydende metoder og blive et særdeles ambitiøst videnskabeligt bidrag til at forstå, hvilke sundhedsrisici der kan være forbundet med det høje forbrug af skærmmedier, der i dag observeres i befolkninger i hele verden.

For yderligere informationer, kontakt:

Anders Grøntved, Lektor og forskningsleder (MSc, MPH, PhD)
Forskningsenhed for Exercise Epidemiology
Research in Childhood Health (RICH)
SDU Institut for Idræt og Biomekanik
Mobil: 24 98 40 79
E-mail: agroentved@health.sdu.dk

Læs mere om ERC-bevillingen på:

Syddansk Universitets’s hjemmesideSenest opdateret 20. september 2016