Gå til indhold

Forskning skal være bedre til at krydse grænser

26. september 2016
Hvordan kan international mobilitet og netværk blandt danske forskere styrkes? Hvordan når den danske forskning udover landets grænser? Ny rapport fra tænketanken DEA, som delvist er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation, peger på, at dele af svaret skal findes i økonomi og ledelse

I et samarbejde mellem tænketanken DEA og Styrelsen for Forskning og Innovation sættes der i løbet af efteråret fokus på internationaliseringen af dansk forskning. Samarbejdet skal munde ud i tre delrapporter. Den første delrapport er netop offentliggjort og beskriver de barrierer, som er medvirkende til, at danske forskere ikke i tilstrækkelig grad tager til udlandet som en del af deres forskerkarrierer. Rapporten kommer også med forslag til, hvad der konkret kan gøres fra de enkelte forskere, på ledelsesniveau på universiteterne og ministeriet for at styrke fundamentet for øget kvalitet i internationaliseringen af dansk forskning.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs

Rapporten blev offentliggjort i forbindelse med konferencen ”From Quantity to Quality in International Mobility and Networks” den 22. september. På konferencen benyttede uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs sig af lejligheden til at understrege vigtigheden af internationalisering af forskning:

- Internationalisering er et vigtigt middel til at styrke kvaliteten af dansk forskning (…) Når viden spredes over grænser, opstår der nye løsninger på gamle problemer, og fremragende forskning blomstrer, sagde uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Udover talen fra uddannelses- og forskningsministeren var der taler fra professor Aldo Geuna fra University of Torino, professor Mark Lorentzen fra CBS, professor og prodekan Morten Pejrup fra Københavns Universitet og Enno Hoffmann fra Lundbeck Fonden.

Næste skridt

I løbet af november vil 2. og 3. delrapport blive offentliggjort. Begge rapporter følges op med hver sin konference i henholdsvis København og Aarhus. Temaet for de to øvrige rapporter og tilhørende arrangementer bliver henholdsvis tiltrækning af internationale forskningsmidler og rekrutting af internationale forskere. Følg med på UFM.dk og DEA.nu for oplysninger om de kommende arrangementer.

Kontakt

Anders Ødegaard
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 84 92
Email: aod@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside