Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2016 Hent inspiration til praktik i udlandet

Hent inspiration til praktik i udlandet

Hvert år tager flere end tusinde studerende i de videregående uddannelser i praktik i udlandet med tilskud fra Erasmus+. En ny onlinepublikation fortæller om mulighederne for de studerende og giver inspiration til det europæiske uddannelsesarbejde på institutionerne.

16. juni 2016

Unge studerende

Antallet af studerende, der vælger et praktikophold i udlandet, stiger. I 2016 modtog 1667 studerende tilskud fra Erasmus+ til at kombinere uddannelsen i Danmark med et praktikophold eller projektorienteret forløb i udlandet.

Aalborg Universitet er en af de institutioner, der gennem årene har sendt rigtig mange studerende på længerevarende praktikforløb i udlandet. De studerende styrker deres sprogfærdigheder og lærer at koble teori og praksis. De bringer også aktuelle virksomhedscases med tilbage, som kan inspirere og anvendes af universitets forskere og undervisere. Det fortæller Malene Gram, prodekan for uddannelse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet i publikationen Praktikophold i udlandet med Erasmus+.

Praktik giver sikkerhed i faget

Publikationen præsenterer cases om studerende i udlandspraktik. To færdiguddannede lærere fra University College Lillebælt fortæller om deres praktikophold på en skole i Portugal. Opholdet har givet dem erfaringer og en sikkerhed i faget, som de begge nyder godt af i dag som lærere i den danske folkeskole. Og for en studerende på Maskinmesterskolen i Aarhus har et praktikophold på et bryggeri på Malta åbnet hans øjne for de muligheder, der ligger uden Danmark. 

 

Senest opdateret 10. november 2021