Gå til indhold

Individual Fellowships under Marie Skłodowska-Curie Actions er nu åben for ansøgninger

02. maj 2016
Individual Fellowships under Marie Skłodowska-Curie Actions kan nu søges med ansøgningsfrist den 14. september 2016.

Der er mulighed for at få støtte til individuelle forskningsprojekter på et-tre års varighed. EU støtter fremragende forskere med forskellige typer mobilitetslegater både til Europa og ud i resten af verden.

Individual Fellowship, IF, er en oplagt mulighed for at forlænge opholdet for udenlandske forskere, der har forsket i en kortere periode i Danmark, dog maks. 1 år inden for de seneste tre år. Med en IF-bevilling kan f.eks. en udenlandsk forsker blive på universitetet og gennemføre en postdoc. Forskeren bør enten have en ph.d.-grad eller fire års forskningserfaring ved ansøgningsfristen.

En IF-bevilling kan på tilsvarende vis bruges til at fremme karrieren for forskere, der gerne vil rejse ud, ved at finansiere deres ophold på et udenlandsk universitet, samtidig med at man bevarer tilknytningen til en europæisk værtsorganisation.

Desuden introduceres en ny kategori, som hedder ”Society and Enterprise panel”, hvor forskere kan søge om forskningsophold i ikke-akademiske organisationer (virksomheder, Non-Government Organizations, kulturinstitutioner, hospitaler mm.). Det er værd at bemærke de nye muligheder ved dette panel, som blandt andet er mere fleksibelt i forhold til mobilitet.

Kursus om Individual Fellowship

EuroCenter afholder et kursus om Individual Fellowships den 26. maj 2016. Det er muligt for både forskere, vejledere og forskningsstøttepersoner at deltage.

Kontakt

Morten Gylling-Jørgensen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 72
Email: mgy@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside