Gå til indhold

Innovative virksomheder matches med investorer

07. november 2016
Den 8. november 2016 samles mere end 60 virksomheder og et stort antal investorer til det 14. Nordic Venture Forum. Her kan virksomheder præsentere deres forretningsplan for investorer. Går det som tidligere, vil over 60 procent af virksomhederne efter konferencen opnå risikovillig kapital.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er igen i år medvært for konferencen Nordic Venture Forum, hvor innovative virksomheder fra hele den nordiske og baltiske region samt investorer fra hele Europa mødes. Det foregår på Radisson Blu Falconer i København.

På konferencen får virksomhederne 8 minutter til at pitche deres forretningsplan for et stort antal investorer. De 8 minutter skal bruges effektivt. Når tiden er gået, overtages scenen af den næste virksomhed. 

- Det er vigtigt for regeringen, at endnu flere gode ideer bliver til nye produkter og derigennem er med til at skabe vækst og private arbejdspladser. Derfor er jeg rigtig glad for, at mere end 60 virksomheder og private investorer indtil videre har valgt at mødes igen i år for at se, om gode ideer og kapital kan mødes og blive til ny vækst og nye arbejdspladser. Jeg håber, at der vil blive indgået mange nye aftaler, og jeg ønsker alle deltagerne held og lykke, siger uddannelses- og forskningsminister, Ulla Tørnæs.

Innovationsmiljøerne på jagt efter investeringsmuligheder

De fire godkendte innovationsmiljøer er også til stede på konferencen. De deltager med eksperter, som skal vurdere virksomhederne. De er også selv på udkig efter nye virksomheder at investere i.

En af de virksomheder, der tidligere har tiltrukket investering fra innovationsmiljøet BOREAN Innovation, er Princh. Virksomheden har opbygget et globalt netværk af printere, som man kan tilgå gennem mobiltelefonen eller computeren, hvor end man befinder sig i verden. Princh deltager også i Nordic Venture Forum, og ifølge CEO, Thomas Ommen, er håbet, at deltagelsen kan skabe et netværk til udenlandske investorer, som kan bane vejen for yderligere investeringer:

- Princh har sin finansiering på plads for det næste år, men vi tænker allerede nu i at få skabt en relation til nogle udenlandske investorer, så vi er klar, når vi til næste år skal trykke på skaleringsknappen. Derfor er det vigtigt for os at deltage i Nordic Venture Forum, hvor vi kan komme i dialog med så mange udenlandske investorer, siger Thomas Ommen. 

Deltag i Nordic Venture Forum

Du kan stadig nå at deltage i Nordic Venture Forum ved at tilmelde dig konferencen på nedenstående link. Her kan du også læse mere om konferencen og om de deltagende virksomheder og investorer.

De fire Godkendte Innovationsmiljøer

  • De fire godkendte innovationsmiljøer er Syddansk Teknologisk Innovation, CAPNOVA, BOREAN Innovation og Pre-Seed Innovation
  • Innovationsmiljøerne hjælper forskere og videnbaserede iværksættere med at starte nye videntunge virksomheder. Det sker ved at bistå med risikovillig kapital og udviklingsforløb, der kan bringe de nye iværksættervirksomheder frem mod kommerciel succes
  • Innovationsmiljøerne råder samlet over en statslig bevilling på godt 200 millioner kroner årligt. På årsbasis er innovationsmiljøerne med til at søsætte omkring 60 nye virksomheder. Heraf har omkring 40 procent udspring i en forskningsinstitution.

Styrelsen for Forskning og Innovation udgiver et årligt performanceregnskab, der sætter tal på innovationsmiljøernes arbejde med at hjælpe nye, innovative virksomheder til verdenen.

Handlinger tilknyttet webside