Gå til indhold

Invitation til medier om samarbejde under Forskningens Døgn 2016

07. januar 2016
Styrelsen for Forskning og Innovation (FI) inviterer danske medier til samarbejde om foredrag, debatter, live journalistik m.v. i forbindelse med Forskningens Døgn 2016.

Samarbejdet kan indgås med landsdækkende medier, der udover at producere radio, TV, aviser m.m. bedriver arrangementsvirksomhed og live journalistik. Samarbejdet skal være i begge parters interesse, og begge parter skal bidrage til at udvikle arrangementets idé, indhold og gennemførelse. Dog ønsker FI at udlicitere den praktiske gennemførelse af arrangementerne til samarbejdspartneren.

Baggrunden er, at FI fra 2016 ønsker at bringe flere danske og internationale topforskere i spil under Forskningens Døgn. FI er indstillet på at finansiere forskernes deltagelse, såfremt der kan opnås samarbejde om et arrangement. Arrangementet skal afholdes under Forskningens Døgn i uge 17, 2016, hvorfor evt. redaktionel dækning af arrangementet og/eller forskningsemnet også bedst sker i denne uge.

Formen på samarbejdet

Formålet med arrangementerne er at sætte fokus på vigtige forskningsemner gennem promovering af nogle af de bedste og mest banebrydende forskere i Danmark og udlandet. Samarbejdet skal således bidrage til at skabe opmærksomhed og debat om nye forskningsresultater, samfundsmæssige aspekter af forskning eller andre relevante emner ud fra et forskningsperspektiv.

Det forventes, at arrangementer, der gennemføres i et samarbejde med FI, markedsføres og gennemføres med Forskningens Døgns logo og visuelle identitet. Det forventes ligeledes, at arrangøren kan huse og gennem eget billetsalg skaffe et publikum på minimum 70 personer. Entréprisen må maks. beløbe sig til 100 kr. per person.

Den videre proces

Har ovenstående vakt interesse, send da gerne en mail til forsk@fi.dk med en kort beskrivelse af jeres idé til et samarbejde. Frist for henvendelser er den 4. februar 2016.

For yderligere information og spørgsmål kan specialkonsulent Jane Benarroch kontaktes på tlf. 72 31 82 09 eller forsk@fi.dk.

Handlinger tilknyttet webside