Gå til indhold

Kampagne skal få flere danske pædagoger ind i europæisk uddannelsesarbejde

05. september 2016
Flere dagtilbud skal deltage i det europæiske uddannelsesarbejde til gavn for børnene, institutionen og det pædagogiske personale. Det er målet med en ny kampagne, som Erasmus+ og Styrelsen for Videregående Uddannelser skyder i gang på Facebook og ufm.dk.

En ny kampagne rettet mod dagtilbud skal vise mulighederne for at få tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde gennem Erasmus+ og tiltrække flere ansøgere inden for det pædagogiske område. Kampagnen kickstartes i uge 36 og varer frem til november. 

Erasmus+ er EU´s uddannelsesprogram, som blandt andet giver tilskud til efteruddannelse af pædagoger og til europæiske partnerskaber inden for dagtilbudsområdet. 

Partnerskaber i andre EU-lande

Hjørring Kommune og Videncenter for Integration, Børn og Unge i Vejle Kommune (VIFIN) er blandt de kommuner, der allerede arbejder med europæiske uddannelsesprojekter.

I Hjørring Kommune er det europæiske samarbejde blevet hverdagskost i en række dagtilbud. Kommunen indgår i partnerskaber med dagtilbud i andre EU-lande om løbende at udveksle oplevelser og viden med brug af digitale medier. Projekterne er en del af en større strategi, der skal øge internationaliseringen i kommunens 25 dagtilbud og sikre, at it og medier bruges i hverdagen. Kommunen har fået tilskud til projektet fra Erasmus+.

Erasmus+-og-dagtilbud.jpg

Tilskud til udveksling

Videncenter for Integration, Børn og Unge i Vejle Kommune har også modtaget tilskud fra Erasmus+. Det bruger kommunen blandt andet til at skabe bedre muligheder for udveksling af kommunens daginstitutioner og i højere grad inddrage internationale daginstitutioner i kommunens udviklingsprojekter for at tilføje nye perspektiver, viden og læring til området.   

Følg kampagnen på de sociale medier

I kampagneperioden kan man læse artikler om det europæiske uddannelsesarbejde i dagtilbud, interview med repræsentanter for sektoren og meget mere på Facebook siden ’Læring i verden’ samt på en kampagneside på ufm.dk. Kampagnen afsluttes med et fyraftensmøde den 17. november 2016 i København. 

Om Erasmus+

  • Erasmus+ henvender sig mod børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser, erhvervsrettet grund- og efteruddannelser såvel som de videregående uddannelser. Derudover giver programmet tilskud til projekter inden for almen voksenuddannelse og folkeoplysning samt ungdomsområdet og idræt.
  • I 2017 er der cirka 25 millioner euro til danske institutioner, der søger om tilskud til at gennemføre mobilitets- og samarbejdsprojekter på tværs af de europæiske lande. Heraf cirka 3,5 millioner euro til projekter inden for børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser.
  • Næste ansøgningsfrist er i foråret 2017

Handlinger tilknyttet webside