Gå til indhold

Ny dansk portal skal øge virksomheders nytte af forskningsfaciliteterne European Spallation Source (ESS) og MAX IV

25. februar 2016
Innovationsfonden støtter etableringen af en dansk industriportal, hvor virksomheder kan få hjælp til at udvikle og anvende nye avancerede materialer.

Innovationsfonden har netop besluttet at støtte etableringen af en dansk industriportal, ved navn LINX, som skal hjælpe danske virksomheder med at løse konkrete materialeteknologiske problemer ved hjælp af avancerede analysetekniker som røntgen og neutronspredning. På den baggrund bliver LINX et omdrejningspunkt i den fremtidige danske indsats, når det gælder om at udnytte de muligheder, som opstår i kølvandet på forskningsfaciliteterne European Spallation Source (ESS) og MAX IV, der er under etablering i Øresundsregionen.

> Innovationsfondens nyhed om støtte til industriportalen LINX

Etableringen af LINX er samtidig første skridt mod at indfri målsætningerne i den nyligt offentliggjorte ESS-strategi. En af ESS-strategiens centrale anbefalinger er, at der skal etableres en industriportal, ”der kan hjælpe virksomheder med at løse konkrete materialeteknologiske problemer”.

> ESS som drivkraft for fremtidens vækst. Strategi for den danske ESS-indsats

LINX er et samarbejde mellem Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet og 15 danske virksomheder. Det samlede budget for LINX er over en femårig periode på 77,9 millioner kroner, hvoraf støtten fra Innovationsfonden udgør 50 millioner kroner.

Yderligere information kan fås ved at kontakte Professor Henning Friis Poulsen, Danmarks Tekniske Universitet på e-mail: hfpo@fysik.dtu.dk eller telefon: 23396938.

Kontakt

Morten Scharff
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 98
Email: msc@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside