Gå til indhold

Nye kræfter til Det Frie Forskningsråd

13. januar 2016
Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen udpeger seks nye medlemmer til Det Frie Forskningsråd, tre til bestyrelsen og tre til to af de fem faglige råd. Seks siddende medlemmer genudpeges.
De nye medlemmer skal henover de kommende fire år være med til at fremme de mest originale idéer og initiativer i dansk forskning. Rådet bidrager med risikovillig kapital til den forskerinitierede forskning inden for grundforskning såvel som anvendelsesorienteret forskning, midlerne udbydes i fri konkurrence uden tematiske og faglige begrænsninger.

Om idégenerering på forskerplan siger nyt bestyrelsesmedlem, professor, ph.d. ved Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Jesper Wengel: 
 
- Jeg synes, Det Frie Forskningsråd udfylder en meget vigtig rolle for den fremtidige forskning og teknologiudvikling i Danmark, og jeg er derfor utrolig glad for at være blevet medlem af rådets bestyrelse. Rådets betydning for støtte til geniale og nyskabende initiativer, der er altafgørende for fremtidens epokegørende opfindelser og erhvervsrelaterede innovation, er specielt vigtig. Jeg håber meget at kunne bidrage til at tydeliggøre denne vitale sammenhæng for politikere og meningsdannere i det danske samfund.

I Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom indtræder professor Anja Groth fra Biotech Research & Innovation Centre (BRIC) ved Københavns Universitet:
- Jeg glæder mig til at deltage i rådets arbejde med at støtte de mest banebrydende projekter og fremme de bedste unge talenter i dansk sundhedsvidenskabelig forskning. Det er vigtigt, at vi prioriterer kvalitet og nyskabende forskning.

Nye medlemmer

Det Frie Forskningsråds bestyrelse
Professor Søren Kragh Moestrup, Syddansk Universitet
Professor Anette Warring, Roskilde Universitet
Professor Jesper Wengel, Syddansk Universitet

Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom
Professor Anja Groth, Københavns Universitet
Professor Leif Østergaard, Aarhus Universitetshospital

Det Frie Forskningsråd | Samfund og Erhverv
Professor Lisbet Christoffersen, Roskilde Universitet

Beskikkelsesperiode

De nye medlemmer er tiltrådt per 1. januar 2016 og er udpeget for en firårig periode med mulighed for forlængelse i yderligere to år. Alle nye medlemmer er udpeget af ministeren i deres personlige egenskab efter åbent opslag og indstilling fra forskningsmiljøerne.

Om Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd uddeler i 2016 924 millioner kroner til banebrydende forskningsidéer. Rådet finansierer forskerinitierede forskningsaktiviteter inden for alle videnskabelige områder, som styrker kvaliteten og internationaliseringen af dansk forskning.

Yderligere oplysninger:

Professor Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand, Det Frie Forskningsråd, Telefon: +45 87 16 56 85/ +45 30 11 53 40, E-mail: pmc@ps.au.dk

Kontorchef Grete M. Kladakis, Det Frie Forskningsråds sekretariat, Telefon: +45 72 31 83 00, E-mail: gk@fi.dk

Handlinger tilknyttet webside