Gå til indhold

Top Talent 2016: Danmark hitter blandt studerende i Brasilien

28. september 2016
Mere end 1400 brasilianske studerende lagde vejen forbi Rio de Janeiro og São Paulo for at høre om mulighederne for at studere og gøre karriere i Danmark.

Uddannelses- og Forskningsministeriet afvikler hvert år programmet Top Talent Denmark, der skal markedsføre danske uddannelser og karriereveje i udvalgte vækstlande. Programmet er netop afholdt i Brasilien med det danske Innovation Centre i São Paulo i førersædet. Sammen med Novozymes, Novo Nordisk og 8 danske uddannelsesinstitutioner stod det danske Innovation Centre Denmark i São Paulo for at oplyse studerende om deres muligheder i Danmark. Det skete blandt andet på to store uddannelsesmesser Campus Global og Denmark Days, der blev afholdt i Sao Paulo og Rio de Janeiro. 

Top Talent 1

Og der var stor interesse fra de brasilianske studerendes side. Til Denmark Days mødte ca. 200 studerende op for at høre præsentationer fra Novo Nordisk, Novozymes og Copenhagen Institute for Futures Studies. De studerende kom også helt tæt på livet i Danmark, da de brasilianske Top Talent Denmark alumni, fortalte om deres oplevelser som studerende i Danmark. Historierne bragte både grin og yderligere spørgsmål frem, som deltagerne fik mulighed for at få svar på. Alumni debatten blev streamet direkte på Facebook, hvor mere end 1800 følgere så med. 

 Top Talent 2

I løbet af 2016 har Top Talent Denmark i Brasilien budt på flere Alumni events, hvor de brasilianske studerende har mødtes med repræsentanter fra danske virksomheder samt kultur- og uddannelsesinstitutioner. Der har for eksempel været et gå-hjem møde hos Novo Nordisk med fokus på muligheder i deres Graduate Program. 

Fabios fortælling om Danmark

På Denmark Days har deltagerne hvert år mulighed for at vinde en rejse til Danmark og opleve det danske studiemiljø på tæt hold. Sidste års vinder var Fabio. På Brasiliens største platform for udenlandsstudier fortæller Fabio, hvordan turen gav ham et positivt billede af Danmark og lyst til at vende tilbage for at studere på Københavns Universitets, Niels Bohr Institutet.

Arrangementer hele året

Innovation Centre Denmark havde desuden i april en Top Talent Denmark stand med på det fælles europæiske Study in Europe roadshow med events på føderale og statslige universiteter i Belo Horizonte, Porto Alegra, Curitiba og Fortaleza. I Fortaleza deltog ICDK samtidig i en session på den årlige brasilianske konference om internationalisering med en præsentation af mulighederne for en forskerkarriere i Danmark. Top Talent Denmark 2016 fortsætter den næste uge gennem Innovation Centre Denmarks tilstedeværelse på de populære messer EduExpos i de største brasilianske byer (Brasilia, Curitiba, Belo Horizonte, Sao Paulo, Rio de Janeiro og Porto Alegre). 

På www.studyindenmark.dk kan du læse mere om de danske videregående uddannelsesinstitutioner og virksomheder, der var til Top Talent Denmark 2016 i Brasilien:

 

 

Kontakt

Anders Ødegaard
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 84 92
Email: aod@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside