Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2016 Viden om nye teknologiske muligheder skal ud til virksomheder i hele Danmark

Viden om nye teknologiske muligheder skal ud til virksomheder i hele Danmark

Virksomheder skal have bedre adgang til den nyeste viden, og flere danske virksomheder skal deltage i internationale projekter. Det er nogle af målene i de nye udviklingskontrakter, som uddannelses- og forskningsministeren netop har indgået med de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS).
Kontakt
Kåre Nordahl Larsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 30
Email: knj@ufm.dk
Kristina Mie Hansen
Orlov
Tlf.:
Email: kmh@ufm.dk

07. juni 2016

Med nye udviklingskontrakter for 2016-2018 forpligter GTS-institutterne sig blandt andet til at bringe mere avanceret viden ud til virksomheder i hele landet.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs ser frem til, at forskning skaber endnu mere værdi:

- GTS-institutterne spiller en vigtig rolle for, at forskning kommer ud og arbejder i virksomhederne. Jeg er derfor meget tilfreds med, at institutterne har taget opgaven til sig og i de kommende år vil gøre en aktiv indsats for, at flere virksomheder uden for de store universitetsbyer får adgang til og gør brug af den nyeste viden, siger Ulla Tørnæs.

Ministeren har udpeget tre pligtige mål i udviklingskontrakterne. Et af dem er netop målet om øget regional videnspredning. De øvrige mål handler om at styrke synergien på tværs af innovationssystemet og styrke internationaliseringen af danske virksomheder.

Derudover har GTS-institutterne selv formuleret individuelle mål i forhold til deres respektive muligheder og strategier.

Udviklingsmålene spænder vidt og omhandler blandt andet flere videnspredningsaktiviteter uden for de større universitetsbyer, flere samarbejder med regionale erhvervsfremmeaktører, samt at GTS-institutterne skal tage flere danske virksomheder med i internationale forskningsprojekter.

Senest opdateret 15. august 2019