Gå til indhold

Video: Praktik i udlandet med Erasmus+ modner erhvervsskoleelever til fremtidens job

03. februar 2016
Elever på erhvervsskolen Kold College i Odense forbereder sig til det globale arbejdsmarked gennem studie- og praktikophold i udlandet.

Et udlandsophold er i høj kurs blandt elever på de danske erhvervsskoler. I 2015 bevilligede Styrelsen for Videregående Uddannelser tilskud til, at 1927 elever kunne tage på et studie- eller praktikophold i et andet europæisk land for eksempelvis at styrke sprogfærdigheder og forberede sig til det moderne og globale arbejdsmarked.

Karen Skogemann har været i praktik på en restaurant i Portugal som led i sin uddannelse til konditor på Kold College i Odense. 

- Den største grund til, at jeg tog med, er, at jeg både lærer om andre kulturer og nye måder at lave dessert på. Jeg har aldrig været på et ophold i udlandet, hvor jeg skulle lære noget. Det er en stor oplevelse. Jeg vil gerne ud i verden, efter jeg har fået min uddannelse fra Kold College, så det er et godt sted at starte, siger Karen Skogemann.

Tilskud fra EU

Praktikopholdet i Portugal er blevet en realitet med tilskud fra Europa-Kommissionens uddannelsesprogram Erasmus+. Programmet giver tilskud til, at institutioner og organisationer kan tilrettelægge projekter, hvor elever og studerende kan tage på udvekslings- eller praktikophold i Europa.

Mød Karen Skogemann i videoen Praktikophold i Portugal, der følger tre elever fra Kold College under deres studie- og praktikophold i Portugal. 

Se engelsk version af filmen

Erasmus+

  • Erasmus+ giver tilskud til projekter inden for internationalisering og mobilitet på de videregående uddannelser og erhvervsrettede grund- og efteruddannelser, i børnehaver, grundskoler og på ungdomsuddannelser. Der gives også tilskud til almen voksenuddannelse og folkeoplysning samt ungdomsaktiviteter og idræt.
     
  • Næste frist for ansøgning af midler gennem Erasmus+ er den 31. marts 2016 kl. 12.00. Her kan uddannelsesinstitutioner, skoler og organisationer søge om tilskud til internationale samarbejdsprojekter, der øger videndelingen mellem uddannelsessektorer og erhvervslivet.
     
  • For tilskud til samarbejdsprojekter inden for ungdomsområdet er ansøgningsfristerne den 26. april og 4. oktober 2016 kl. 12.00.

Kontakt

Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside