Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2016 Vind Den Europæiske Sprogpris 2016

Vind Den Europæiske Sprogpris 2016

Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2016.

23. juni 2016

Hvert år uddeles Den Europæiske Sprogpris til personer eller projekter, som bidrager til at udvikle læring af fremmedsprog. I 2016 er der fokus på projekter, der arbejder med god praksis i forhold til flersprogede skoler og klasser samt projekter, der har indlæring af fremmedsprog som omdrejningspunkt. For at komme i betragtning til årets pris skal projektet eller indsatsen handle om et af disse eller begge emner. 

Hvem kan søge?

Den Europæiske Sprogpris henvender sig bredt og gives til initiativer inden for alle uddannelsesniveauer og alle sammenhænge, hvor der foregår læring af fremmede sprog.

Skoler, institutioner, organisationer og enkeltpersoner, som arbejder med indlæring af fremmedsprog både i formelle og uformelle læringsmiljøer, kan ansøge eller indstilles.

Med prisen følger et rejselegat, som skal støtte rejser til udlandet, der henter ny viden og inspiration til glæde for sprogundervisning i Danmark. Vinderen modtager desuden et diplom signeret af EU-kommissæren for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom samt et logo, som prismodtageren frit kan benytte på materialer og lignende knyttet til vinderprojektet.

Sådan søger du

Du deltager i konkurrencen om Den Europæiske Sprogpris ved at udfylde en ansøgningsformular med en beskrivelse af det projekt eller den person, du mener, fortjener prisen i 2016. Ansøgningsfristen er den 26. august 2016.

Senest opdateret 10. november 2021