Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Flagskib inden for molekylær biovidenskab rammer Big Science Business Forum 2018 i København

Flagskib inden for molekylær biovidenskab rammer Big Science Business Forum 2018 i København

European Molecular Biology Laboratory (EMBL) har annonceret deres deltagelse i Big Science Business Forum 2018 (BSBF2018) og vil derfor være at finde til Europas første samlede business forum for leverandører og interessenter på det såkaldte Big Science marked.
Kontakt
Lars Friemann Christensen
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 84 72
Email: lach@ufm.dk

20. september 2017

I slutningen af februar samles nogle af verdens største Big Science faciliteter i København for at deltage i BSBF2018, som Uddannelses- og Forskningsministeriet er vært for. Mandag d. 18. september blev det officielt, at Europas førende laboratorium inden for molekylær biovidenskab deltager. Derfor vil besøgende have en unik mulighed for at møde EMBL og tale om fremtidige investeringer og muligheder for samarbejde.

I samhør med Europas mest prominente Big Science organisationer (CERN, ESA, ESO, ESRF, ESS, European XFEL, F4E og ILL), vil EMBL præsentere kommende investeringer, samt drøfte Big Science markedets muligheder og udfordringer. EMBL har sikret sig en eftertragtet stand til BSBF2018, og vil deltage i udvalgte sessioner i programmet. Her kan deltagerne få deltaljeret viden om EMBLs fremtidige investeringer og muligheder for samarbejde.

EMBL’s administrationsdirektør, Christian Scherf, glæder sig over det nye samarbejde. EMBL ser således frem til at møde de andre internationale forskningsorganisationer på BSBF2018 for at udveksle erfaringer vedrørende industrielle samarbejdsrelationer samt møde kommende leverandører.

BSBF2018 er en unik platform, hvor repræsentanter fra nogle af verdens største Big Science organisationer samles for første gang til en fælles konference. Uddannelses- og Forskningsministeriet har taget initiativ til konferencen, hvor forskningsfaciliteterne vil fortælle om udbud for milliarder af kroner i ordrer til virksomhederne.

Et førende laboratorie inden for molekylær biovidenskab

EMBL er Europas førende laboratorie indenfor molekylær biovidenskab og er en unik tilføjelse til gruppen af Big Science organisationer til BSBF2018. Arrangørerne er glade for at byde netop EMBL velkommen til familien af europæiske Big Science organisationer, som står bag BSBF2018.

EMBL har som molekylær biovidenskabelig forskningsfacilitet genereret vigtige gennembrud inden for den grundlæggende forskning i molekylær biologi, heriblandt livets historie. EMBL er en international organisation grundlagt i 1974 og er finansieret af 20 forskellige medlemslande.

Danmark var et af de ti lande, som var med til at etablere EMBL i 1974, og sikrer via et årligt medlemskontingent Danmarks adgang til laboratoriets banebrydende forskning inden for fundamental molekylær biologi samt danske forskeres adgang til EMBLs faciliteter.

EMBL tæller mere end 1600 ansatte fra 80 forskellige nationaliteter, som er fordelt på EMBLs seks afdelinger: Barcelona (Spanien), Grenoble (Frankrig), Hamborg (Tyskland), Heidelberg (Tyskland), Hinxton (England) og Rom (Italien). 

Senest opdateret 15. august 2019