Gå til indhold

Opslag om støtte til rumaktiviteter, der kan skabe vækst og beskæftigelse i Danmark

08. november 2017
Virksomheder og forskere har mulighed for at søge om støtte til aktiviteter, der bruger satellit- og rumteknologi til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Alle virksomheder kan komme i betragtning – ikke kun de klassiske rumvirksomheder.

Ansøgere med forslag til aktiviteter kan søge om finansiering og sparring fra European Space Agencys (ESA's) frivillige teknologiprogrammer, som dækker telekommunikation (ARTES), navigation og positionering (NAVISP), jordobservation/remote sensing (InCubed) og generel rumteknologi (GSTP). Også virksomheder, der ikke tidligere har beskæftiget sig med rummet, opfordres til at søge.

Programmerne henvender sig til alle virksomheder, som ser en mulighed for at bruge satellit- og rumteknologi til for eksempel øget digitalisering af produkter og leverancer. Frist for ansøgninger er den 1. maj 2018. Forslag til både store og små projekter er velkomne.

  • Der er afsat i alt 42 mio. kr. for perioden 2017-2019. Halvdelen af midlerne planlægges brugt i 2018 og den resterende del i 2019.
  • SMV’er kan som udgangspunkt opnå tilskud på op til 75 procent i stedet for de normale 50 procent.
  • Derudover er det muligt at få finansieret mindre opgaver til afsøgning og kortlægning af nye metoder og teknologier samt at indhente gratis ekspertbistand fra ESA.

Er du i tvivl?

Hvis du er tvivl om, hvorvidt du er målgruppen, og hvordan ESA kan hjælpe din virksomhed, så kontakt kontoret RUM i Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Vi er altid klar til at svare på spørgsmål og hjælpe dig videre.

 

Kontakt

Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside