Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Søren Pind drøfter fremtidigt uddannelsessamarbejde mellem Danmark og Vietnam

Søren Pind drøfter fremtidigt uddannelsessamarbejde mellem Danmark og Vietnam

Vietnam stiger i popularitet hos danske uddannelsesinstitutioner, og flere danske studerende ventes at tage studie- eller praktikophold i landet. Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind mødtes med sin vietnamesiske kollega for at drøfte de fremtidige muligheder.

30. august 2017

Den øgede danske interesse for Vietnam var udgangspunkt for mødet i København mellem uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og den vietnamesiske uddannelsesminister Phung Xuan Nha. Udveksling af studerende og strategiske partnerskaber mellem Danmark og Vietnam var nogle af emnerne på mødet. 

Mødet kommer i forlængelse af den uddannelsespolitiske samarbejdsaftale mellem de to lande, der blev underskrevet i januar 2017. Aftalen opfordrer til et styrket samarbejde mellem danske og vietnamesiske uddannelsesinstitutioner og myndigheder på grundskole-, ungdoms- og erhvervsuddannelsesniveau samt på det videregående uddannelsesområde. På mødet drøftede ministrene, hvordan aftalen kan skabe yderligere samarbejde mellem danske og vietnamesiske uddannelsesinstitutioner.

Nye samarbejdsaftaler mellem Danmark og Vietnam

Den vietnamesiske delegation mødtes også med en række danske videregående uddannelsesinstitutioner for at underskrive samarbejdsaftaler inden for en lang række områder som for eksempel udveksling af studerende, undervisere og medarbejdere, projektforløb, praktikophold, forskningsaktiviteter og innovation- og teknologisamarbejder.

Søren Pind_gaveudveksling ifm. drøftelse af fremtidigt uddannelsessamarbejde mellem Danmark og Vietnam
Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind og den vietnamesiske uddannelsesminister fra Ministry of Education and Training Mr. Phung Xuan Nha mødtes i dag for at drøfte uddannelsessamarbejde mellem Danmark og Vietnam

 

 

Senest opdateret 30. august 2017