Gå til indhold

DFiRbrief 13: 'Det er ikke kønt'

31. maj 2018
Karriereudsigten for yngre universitetsforskere er ringere i dag end for bare ti år siden. Det tager længere tid at få en lektoransættelse, og i den konkurrence er der væsentlig forskel på, om man er mand eller kvinde, har børn eller ingen børn. Læs mere i DFiRbrief 13 ’Det er ikke kønt!’

DFiR konstaterer på baggrund af nye undersøgelser af forskeres karriereforløb, at der er sket en opbremsning i hastigheden, hvormed yngre forskere kommer frem til ’faste’ stillinger ved danske universiteter. Det gør karriereveje på universiteterne mindre attraktive. Det er en bekymrende udvikling. DFiRbrief 13 ser nærmere på denne udvikling.

Baggrund

Undersøgelsen er baseret på registerdata fra Danmarks Statistik og løndata fra Moderniseringsstyrelsen.  Resultaterne i DFiRbrief 13 stammer fra en forløbsundersøgelse af tre grupper (kohorter) af ph.d.-uddannedes karriereveje i de seneste tyve år.   Resultaterne stammer fra DAMVAD Analytics’ rapport, ’Videnskabeligt personales karriereveje’ (2018). Dyk ned i resultaterne for at se andre udviklinger i universitetsforskeres karriereveje i de seneste tyve år.

Undersøgelsen er en del af DFiR’s samlede projekt ” Karrierer i forskningen”:

 

Handlinger tilknyttet webside