Gå til indhold

EU beslutter retningen for forskningsmidler i 2019

31. juli 2018
Millionvis af euro bliver hvert år uddelt af EU gennem Horizon 2020, EU’s rammeprogram for forskning og innovation. EU har nu offentliggjort sine opdaterede arbejdsprogrammer for Horizon 2020, og sætter dermed rammerne for, hvilke forsknings- og innovationsemner, man kan søge støtte til i 2019.

EU har offentliggjort de forsknings- og innovationsemner, som bliver støttet i 2019. Det sker i form af de såkaldte arbejdsprogrammer, som løber fra 2018-2020. Arbejdsprogrammerne er netop blevet opdateret, og udlægger derfor de emner, som EU vil støtte i 2019. Dermed kan man se, hvilke specifikke projekter EU vil støtte inden for blandt andet European Research Council (ERC), Marie Skłodowska-Curie (MSCA), samfundsudfordringerne og meget andet. Man kan også allerede nu få et fornemmelse af de forsknings- og innovationsemner, som EU vil lægge fokus på i 2020 – selvom arbejdsprogrammerne bliver opdateret igen om et år.

Ændringer i arbejdsprogrammerne for 2019

Arbejdsprogrammerne ligner langt hen ad vejen dem, som allerede har været offentliggjort. Mange af arbejdsprogrammerne har dog i sin endelige version fået små ændringer eller opdateringer, og man bør derfor undersøge sit arbejdsprogram, hvis man arbejder på en ansøgning.

Vil du have andel i EU's forsknings- og innovationsmidler?

Hvis man overvejer at søge et konkret forskningsemne i Horizon 2020, er der masser af hjælp at hente. Eurocenters rådgivere er klar til at hjælpe dig med spørgsmål, og holder løbende kurser og webinarer om alt fra den gode ansøgning til afrapporteringen.

Handlinger tilknyttet webside