Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2018 Haves: 40 nye internationale forskernetværk. Ønskes: nye medlemmer fra Danmark

Haves: 40 nye internationale forskernetværk. Ønskes: nye medlemmer fra Danmark

COST aktioner er overskriften for internationale forskernetværk, der baner vejen for ny, banebrydende videnskab. Forskere og virksomheder kan søge om at blive dansk repræsentant i et af de 40 nye netværk. Fagligt spænder netværkene fra smarte tekstiler over invasive myg til indendørs luftforurening.

30. april 2018

De 40 nye COST aktioner styrker den europæiske forsknings- og innovationskapacitet inden for udvalgte videnskabelige discipliner og forbereder deltagerne på at være med i forskningsprojekter under Horizon 2020. COST aktionerne finansierer blandt andet træningsskoler, seminarer og forskeres adgang til forskningsinfrastruktur.

Netværkenes organisering

Hvert forskernetværk er organiseret omkring en management komite og en række arbejdsgrupper. Til hver management komité kan Styrelsen for Forskning og Uddannelse nominere op til to danske medlemmer og tre suppleanter.

Sådan kommer du med i en COST Aktions management komite

Ønsker du, at Styrelsen for Forskning og Uddannelse skal nominere dig til en aktions management komite, skal du sende Styrelsen en tilkendegivelse, der indeholder:

  • Kort CV 
  • Kort redegørelse for, hvordan din forskning passer ind i aktionen.

Materialet sendes til studentermedhjælper Anne Vibeke Løvengreen på e-mail:

Fristen for interessetilkendegivelse er den 31. maj 2018.

Udvælgelse

Da der er begrænsede pladser i de enkelte management kommitterer, udvælges deltagere på baggrund af kriterier, der sikrer bedst mulige spredning i forhold til deltagende institutioner, køn og alder.

Læs mere

Senest opdateret 15. august 2019