Gå til indhold

Rekordhøjt hjemtag til internationaliseringen af danske forskeruddannelser

05. februar 2018
76 talentfulde forskere og to ph.d.-programmer har netop modtaget i alt 170 millioner kroner fra EU’s program for forskning og innovation, Horizon 2020. Pengene skal være med til at gøre forskeruddannelser endnu mere internationale og fremme forskeres karriereudvikling i Danmark.

Europa-Kommissionen har netop kontaktet danske forskere og forskningsinstitutioner, der har søgt et mobilitetsstipendium (Individual Fellowships) eller et forskeruddannelsesprogram (COFUND). Begge virkemidler er en del af Marie Skłodowska-Curie i Horizon 2020, der støtter forskeruddannelser og karriereudvikling på tværs af forskningsdiscipliner.

Dansk rekord

Ved de to uddelinger har danske forskningsinstitutioner opnået 76 mobilitetsstipendier samt penge til etablering af to ph.d.-programmer. Det svarer til et dansk hjemtag på 22,8 millioner euro - godt 170 millioner kroner. Det er dansk rekord for de to virkemidler, der sidste år støttede danske institutioner og virksomheder med 140 millioner kroner.

Tiltrække internationale talenter

Med et mobilitetsstipendium fra EU kan forskerne fra udlandet for eksempel udvikle deres karriere i Danmark eller en dansk forsker kan vende tilbage til Danmark efter et ophold på et udenlandsk universitet. Det styrker den internationale dimension i deres videnskabelige karriere.

Blandt de 76 bevillingsmodtagere er forskere fra Italien og Kina, som nu kan forfølge deres videnskabelige ambitioner i Danmark inden for så forskellige emner som miljøvenlige spildevandsrensningsanlæg, modeller for sikkert internet og velfærdseffekter i det europæiske uddannelsessystem.

Læs mere

Boost af forskeruddannelsesprogrammer

Med EU-bevillingerne til forskeruddannelsprogrammer kan forskningsinstitutionerne i Danmark booste kvaliteten i deres eksisterende program eller udvikle helt nye. Målet er at skabe international, intersektoriel og interdisciplinær forskeruddannelser på højt niveau.

Læs mere 

Interesseret i at søge Marie Skłodowska-Curie?

Hvis du vil lære at skrive en god ansøgning til Marie Skłodowska-Curie, afholder EuroCenter et webinar den 8. marts 2018.

Læs mere

 

Kontakt

Morten Gylling-Jørgensen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 72
Email: mgy@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside