Gå til indhold

17,5 millioner kroner til en styrket pædagoguddannelse

07. januar 2019
Pædagoguddannelsen har brug for et kvalitetsløft. Derfor har regeringen afsat 17,5 millioner til initiativer, som skal give pædagoguddannelsen et fagligt løft og styrke studiekulturen fremover. Det sker som del af en handleplan, der skal løfte kvaliteten på pædagoguddannelsen.

Studenterundersøgelser og analyser af pædagoguddannelsen viser, at der er brug for at styrke uddannelsen. Følgegruppen for pædagoguddannelsen fremlagde derfor i juni en handleplan for, hvordan uddannelsen skal løftes.

Blandt initiativerne i handleplanen er, at nye studerende får et tilbud om undervisning i god studieteknik, så de bliver bedre rustet til at studere. Derudover indføres der mødepligt til undervisningen på uddannelsens grundforløb, så nye studerende kan opbygge gode studierutiner. Et tredje initiativ er mere fagligt krævende prøver.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har afsat 17,5 millioner kroner, som skal bruges til at udvikle initiativerne.

Ministeren understreger, at det er vigtigt, at pædagoguddannelsen får et løft:

- Pædagoguddannelsen er måske den allervigtigste uddannelse, vi har. Det er pædagogerne, der giver vores børn en spændende hverdag, lærer dem at indgå i fællesskaber og hjælper udsatte. De spiller en unik rolle for, at vores børn får en god start på livet. Nu giver vi ekstra penge til professionshøjskolerne, så de kan gøre endnu mere for at klæde studerende grundigt på til de her vigtige opgaver, siger Tommy Ahlers.

Kontakt

Patrizia Marchegiani
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 89 14
Email: pama@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside