Gå til indhold

Krav om coronapas på videregående uddannelsesinstitutioner

26. november 2021
I lyset af den seneste udvikling i smittesituationen indføres der fra den 29. november 2021 krav om coronapas på de videregående uddannelser. Det sker for at begrænse smittespredningen.

På baggrund af indstilling fra Epidemikommissionen har regeringen fået opbakning fra Folketingets Epidemiudvalg til at indføre yderligere tiltag i håndteringen af den stigende COVID-19-smitte i samfundet. På Uddannelses- og Forskningsministeriets område indføres krav om coronapas på uddannelsesinstitutionerne.

Det betyder, at elever, studerende og besøgende mv. skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at kunne møde fysisk op på uddannelsesinstitutionerne. Børn under 15 år og personer, der kan dokumentere, at de er undtaget fra COVID-19-tests, vil være undtaget fra kravet om coronapas. Undtaget er også personer, hvor uddannelsesinstitutioner vurderer, at den pågældende ikke er omfattet af sundhedsmyndighedernes anbefalinger om selvisolation af smittede, selvom personen har et positivt testresultat af en PCR-test, der er mindre end 14 dage gammelt*.

Ansatte på de videregående uddannelsesinstitutioner er omfattet af kravet om forevisning af coronapas.

Reglerne om krav om coronapas vil blive fastsat i en ny bekendtgørelse, der træder i kraft mandag den 29. november 2021.

Læs mere:

  • Temaside om coronapas på de statslige arbejdspladser - på medst.dk [inaktivt link]

For yderligere oplysninger:

De videregående uddannelsesinstitutioners spørgsmål vedrørende COVID-19 kan rettes til: .

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181.

Studerende får yderligere information fra deres uddannelsesinstitution og skal henvende sig til denne, såfremt der er spørgsmål.

* NOTE: Sætning tilføjet 1. december 2021 / Webredaktionen

 

Handlinger tilknyttet webside