Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2021 Ny rapport om Sydtysklands grønne omstilling inden for mobilitet, transport og brændstof

Ny rapport om Sydtysklands grønne omstilling inden for mobilitet, transport og brændstof

Innovationscenteret i München præsenterer i ny ICDK-rapport succesfulde partnerskaber og samarbejdsaftaler inden for mobilitet, transport og logistik, som samtidig er med til at understøtte den grønne omstilling både til gavn for Danmark og resten af verden.
Kontakt
Ida Nielsen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 78 33
Email: idn@ufm.dk
Ulrik Kjølsen Olsen
Innovationsattaché
Tlf.:
Email: ukol@ufm.dk
Adam Baden
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 93
Email: aba@ufm.dk

23. februar 2021

ICDK Grøn Mobilitet

Rapporten ”Green and Sustainable Mobility in Southern Germany” beskriver med afsæt i aktuelle cases nuværende grønne partnerskaber mellem forsknings- og vidensinstitutioner og virksomheder i Sydtyskland. Formålet med rapporten er at koble danske og tyske innovationsøkosystemer inden for mobilitet og transport tættere sammen for i fællesskab at bidrage til den grønne omstilling.

Rapporten præsenterer en samling af cases, som har til formål at inspirere til øget samarbejde om forskning og innovation mellem Danmark og Sydtyskland inden for grøn mobilitet. Derudover bliver de fire primære aktører, som driver innovationen, beskrevet. Det drejer sig om:

  • Veletablerede hovedaktører fra industri og erhverv som f.eks. BMW og MAN.
  • Nye tech-virksomheder, som udfordrer de allerede etablerede aktører på markedet.
  • Forskere og førende videninstitutioner på området heriblandt TUM – Technical University of Munich og KIT – Karlsruhe Institute of Technology.
  • Unge entreprenører og talenter, som har demonstreret deres lovende talent og kompetencer på blandt andet Munich Urban Co-Lab og den internationale Hyperloop-konkurrence.

Innovation Centre Denmark (ICDK) er et samabejde mellem de to danske ministerier: Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

ICDK har 8 centre strategisk placeret i innovative hotspots rundt omkring i verden. Centrene bistår den danske triple-helix-model ved at fremme adgang til internationale viden, netværk, innovation, kapital og markeder.

Senest opdateret 26. februar 2021