Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2021 Spørgeskemaundersøgelse blandt 4.700 praktikvejledere for pædagogstuderende

Spørgeskemaundersøgelse blandt 4.700 praktikvejledere for pædagogstuderende

Flere tusinde praktikvejledere får nu mulighed for at blive en del af evalueringen af pædagoguddannelsen. Det sker når Uddannelses- og Forskningsministeriet sender spørgeskemaer til 4.700 praktikvejledere for pædagogstuderende.
Kontakt
Stine Harrekilde
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 81 82
Email: harr@ufm.dk

18. januar 2021

Praktikken udgør cirka en tredjedel af pædagoguddannelsen, og den er en central og vigtig del af uddannelsen. Et godt praktikforløb og en tæt kobling mellem den teoretiske og praktiske del er meget vigtig for kvaliteten af den samlede pædagoguddannelse. Derfor er praktikken også er et centralt tema i hele evalueringen af pædagoguddannelsen.

Praktikvejlederne har her en vigtig rolle, da det er dem, der har den daglige kontakt med de pædagogstuderende i deres praktikperioder. Det er praktikvejlederne, der dagligt møder de studerende og vejleder dem i deres møde med hverdagen i praksis, mens de samtidigt er studerende.

Spørgeskemaundersøgelsen omhandler blandt andet praktikvejledernes vejledningspraksis, deltagelse i praktikprøven og deres oplevelse af de studerende. Resultaterne fra undersøgelsen vil indgå i den endelige afrapportering af evalueringen af pædagoguddannelsen, der forventes klar i andet kvartal 2021.

Her vil resultaterne blandt andet blive suppleret af spørgeskemaer til studerende, dimittender og personaleledere, og kvalificeres i samarbejde med den tilknyttede dialog- og referencegruppe, hvor en række af de centrale interessenter for pædagoguddannelsen deltager.

Fakta

  • Spørgeskemaundersøgelsen gennemføres fra d. 18. januar til d. 11. februar 2021.
  • Spørgeskemaet sendes til 4.700 praktikvejledere fra i alt 2.330 praktiksteder. Uddannelses- og Forskningsministeriet har indhentet kontaktoplysninger fra de praktiksteder, der har haft minimum en pædagogstuderende i praktik i perioden 1. januar 2019 til og med 30. august 2020.
  • Pædagoguddannelsen har fire praktikperioder, hvoraf to af dem varer seks måneder.
  • Ud over spørgeskemaer til praktikvejledere, er der sendt spørgeskemaer til pædagogstuderende og –dimittender i forbindelse med spørgeskemaundersøgelsen Uddannelseszoom. Danmarks Statistik gennemfører endvidere en spørgeskemaundersøgelse blandt personaleledere for nyuddannede pædagoger i løbet af januar 2021.
Senest opdateret 18. januar 2021