Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2022 Nye tal: Dimittenders overgang til arbejdsmarkedet

Nye tal: Dimittenders overgang til arbejdsmarkedet

I 2021 blev der tilføjet nye spørgsmål i Danmarks Studieundersøgelse om dimittendernes oplevelse af overgangen til arbejdsmarkedet. Hovedtallene offentliggøres nu for kandidatuddannelser, professionsbachelorer og erhvervsakademiuddannelser.

28. september 2022

I alt blev der i 2021 tilføjet 13 nye spørgsmål til dimittenderne i undersøgelsen. Spørgsmålene omhandler de studerendes oplevelse af overgangen til arbejdsmarkedet, herunder de studerendes refleksioner over hvornår de begyndte deres jobsøgning, hvad der var sværest ved overgangen til arbejdsmarkedet, og om de efterfølgende har gjort sig tanker om valget af uddannelse.

Opgørelsen viser bl.a. at:

  • 42 pct. af kandidatuddannede, 40 pct. af professionsbachelorer og 35 pct. af erhvervsakademiuddannede oplever overgangen fra uddannelse til arbejdsmarked som svær.
  • 25 pct. af kandidatuddannede, 24 pct. af professionsbachelorer og 40 pct. af erhvervsakademiuddannede oplever at deres uddannelsesinstitution havde fokus på jobsøgning og jobmuligheder mod afslutningen af deres uddannelse.
  • 46 pct. af kandidatuddannede, 48 pct. af professionsbachelorer og 42 pct. af erhvervsakademiuddannede påbegynder deres jobsøgning inden de afslutter studiet.

Resultaterne fra de øvrige spørgsmål i dimittendundersøgelsen er en del af vejledningsværktøjet Uddannelseszoom og er offentliggjort på uddannelseszoom.dk.

Senest opdateret 28. september 2022