Gå til indhold

Slut med restriktioner på de videregående uddannelsesinstitutioner

26. januar 2022
Alle restriktioner bliver ophævet på de videregående uddannelsesinstitutioner. Covid-19 er ikke længere en samfundskritisk sygdom, og fra tirsdag den 1. februar kan hverdagen vende tilbage for studerende og ansatte.

Efter et efterår og en vinter med forskellige restriktioner kan dagligdagen på uddannelsesinstitutionerne vende tilbage til normalen. Fra på tirsdag den 1. februar er der ikke længere krav om coronapas og mundbind eller visir på landets uddannelsesinstitutioner.

- Jeg har glædet mig meget til, at det blev muligt at ophæve restriktionerne. I det hele taget i samfundet og som minister selvfølgelig med tanke på de videregående uddannelser og de studerendes hverdag. Uddannelse, forskning og eksamen har kunnet køre, men selvfølgelig mere besværligt, mere virtuelt og anderledes end normalt. Det bliver alt sammen lettere igen. Nu er det ikke mindst vigtigt for trivsel, studiemiljø og fællesskab på uddannelserne, at der igen kan komme gang i arrangementer og sociale aktiviteter. Det vil jeg opfordre uddannelsesinstitutionerne til at understøtte alt hvad de kan, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Epidemikommissionen har vurderet, at covid-19 ikke længere kan karakteriseres som en samfundskritisk sygdom. Derfor har regeringen besluttet at ophæve langt de fleste restriktioner i håndteringen af covid-19-smitten i samfundet. Det er dog stadig vigtigt at have fokus på smitteforebyggelse gennem bl.a. rengøring, udluft-ning og hygiejne.

Det gælder også på Uddannelses- og Forskningsministeriets område, hvor undervisning, forskning og anden aktivitet kan vende tilbage til normalen. Det vil heller ikke længere være nødvendigt at organisere undervisningen i faste hold, omlægge eksamener til virtuelt format eller aflyse større, sociale arrangementer. Dermed er det nu muligt at genstarte studiemiljøet og få en god start på det nye semester.


For yderligere oplysninger:

De videregående uddannelsesinstitutioners spørgsmål vedrørende covid-19 kan rettes til: info-covid-19@ufm.dk.

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets presse-telefon: 7231 8181.

Studerende får yderligere information fra deres uddannelsesinstitution og skal henvende sig til denne, såfremt der er spørgsmål.

Handlinger tilknyttet webside