Gå til indhold

Tre studerende vinder 40.000 kr. for bedste specialer om rigsfællesskabet 2022

29. november 2022
For tredje år i træk afholdes specialekonkurrencen om rigsfællesskabet, som skal øge kendskabet til rigsfællesskabet, især blandt unge. Tre glade specialeforfattere blev d. 30. november hædret i Grønland, Færøerne og Danmark ved en fælles, virtuel prisoverrækkelse.

Grønland, Færøerne og Danmark er for tredje år i træk gået sammen om at uddele en pris til de tre bedste specialer om Færøerne, Grønland eller rigsfællesskabet. Igen i år kunne alle interesserede følge prisoverrækkelsen, der blev livestreamet onsdag den 30. november kl. 15.00-16.00.

Interviewseancerne vil efterfølgende kunne ses her på hjemmesiden.

Prisen er en tilbagevendende begivenhed i 2020-2022 og er et af flere initiativer, der skal udbrede især unges kendskab til rigsfællesskabet. I år er derfor sidste år, hvor konkurrencen afholdes.

Specialeprisen gives til specialeforfattere fra universiteter eller højere kunstneriske institutioner i Grønland, Færøerne og Danmark, som giver ny indsigt eller gode idéer og løsningsforslag på de udfordringer, forfatterne har undersøgt i deres specialer. Specialeforfatterne er blevet bedømt af et dommerpanel, der består forskere og sagkyndige personer med et godt kendskab til rigsfællesskabet. Med prisen følger en præmie på 40.000 kr.

De tre vindere er:

  • Petur William Háberg, Fróðskaparsetur Føroya, Universitetet på Færøerne
  • Ayoe Kristiansen, Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet
  • Frida Ramsing, Aarhus Universitet

Kontakt

Frederik Damkjær Hansen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 56
Email: fdh@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside