Gå til indhold

Danmarks Studieundersøgelse evaluerer studielivet og de videregående uddannelser

27. oktober 2023
Uddannelses- og Forskningsministeriet tager i de kommende uger temperaturen på studielivet på landets videregående uddannelser. Det sker ved, at alle studerende og nyuddannede i denne uge får en invitation til at deltage i spørgeskemaundersøgelsen Danmarks Studieundersøgelse.

Hvordan fungerer undervisningen på dit studie? Hvor mange timer bruger du på undervisning og forberedelse i løbet af ugen? Hvordan er det sociale miljø? Har din uddannelse givet dig de kompetencer, du har brug for? Det er nogle af de spørgsmål, som ca. 350.000 studerende og nyuddannede fra landets videregående uddannelser bliver spurgt om via Danmarks Studieundersøgelse 2023. 

Undersøgelsen tager temperaturen på studielivet, bl.a. i forhold til studiemiljø, læring, undervisning og trivsel. For de nyuddannede zoomes der ind på overgangen fra uddannelse til arbejdsmarked.

Studerende har vigtig viden om deres uddannelse, der kan bruges til at gøre den bedre – til gavn for både nuværende og fremtidige studerende. Tilsvarende kan nyuddannede bidrage med deres erfaringer om overgangen fra uddannelse til job. Når nuværende og tidligere studerende fortæller om deres erfaringer og oplevelser med studiet, kan uddannelsesinstitutionerne se, hvor det går godt, og hvor der skal sættes ind. 

Undersøgelsens resultater vil blive offentliggjort på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside www.uddannelseszoom.dk. Her kan kommende studerende bl.a. finde og sammenligne informationer om alt fra undervisningsform til de studerendes trivsel for alle uddannelser. Det er med til at give de kommende studerende et oplyst grundlag at vælge studie ud fra.

Uddannelsesinstitutioner og forskere med interesse for området kan også få adgang til data.

Om Danmarks Studieundersøgelse

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen indsamler spørgeskemaundersøgelsen hvert andet år blandt studerende på og nyuddannede fra uddannelser under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det er femte gang, at spørgeskemaundersøgelsen indsamles.

Svarfristen er den 28. november.

Kontakt

Line Kalmar
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 95 14
Email: llan@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside