Gå til indhold

Indkaldelse af forslag til forskningsleder til Historisk udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark

07. juli 2023
Grønlands Forskningsråd og Danmarks Frie Forskningsfond har fået i opdrag at indstille egnede kandidater til Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke og uddannelses- og forskningsministeren til posten som forskningsleder for den historiske udredning af forholdet ml. Grønland og Danmark

Nu er der åbnet for, at man kan indstille kandidater til forskningsleder for den Historiske udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark. Alle – offentlige såvel som private organisationer og enkeltpersoner – har mulighed for at komme med ét eller flere forslag til kandidater, herunder at foreslå sig selv som kandidat. Forskningslederen vil blive udpeget af Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke og uddannelses- og forskningsministeren.

Der er frist for indstilling af kandidater søndag den 1. oktober 2023 kl. 16.00 grønlandsk tid/kl. 20.00 dansk tid.

Opslaget til indkaldelse af kandidater til den Historiske udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark findes på tre sprog:

Baggrunden er fælleserklæringen af 9. juni 2022, hvor Naalakkersuisut og regeringen besluttede at iværksætte en historisk udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark i perioden efter Anden Verdenskrig og frem til i dag.

Den 22. juni 2023 indgik Naalakkersuisut og regeringen aftale om kommissoriet for den historiske udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark, som fastsætter rammerne for forskningsprojektet.

Handlinger tilknyttet webside