Gå til indhold

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen godkender ny uddannelse som færgenavigatør

14. december 2023
Fra foråret 2024 er det muligt at blive optaget på en ny uddannelse som færgenavigatør. Det sker efter, at Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har godkendt, at Marstal Navigationsskole kan udbyde den nye uddannelse. Uddannelsen er målrettet den danske færgedrift i de indre danske farvande.

Godkendelsen sker på baggrund af erfaringerne fra et forsøg med to uddannelsesforløb på Marstal Navigationsskole. Forsøget dokumenterede, at der er efterspørgsel på de færdiguddannede færgenavigatører samt uddannelsens kvalitet. Alle de færdiguddannede færgenavigatører er efterfølgende kommet i arbejde.

Den nye uddannelse vil dermed bidrage til at imødekomme behovet for et kompetent rekrutteringsgrundlag af navigatører til færgefarten i de indre danske farvande.

Uddannelsen - som alt i alt varer 14 måneder - består af 24 ugers undervisning på skole i Marstal, fordelt på  fire ugers indledende undervisning og 20 ugers afsluttende undervisning, samt seks måneders praktik på en indenrigsfærge.

Marstal Navigationsskole optager elever på uddannelsen én gang om året. Første optag på uddannelsen planlægges til foråret 2024.

En ansøger kan optages, når den pågældende opfylder adgangskravene til uddannelsen. Det omfatter bl.a., at ansøgeren har indgået en uddannelsesaftale med et selskab med færger i indenrigsdrift i Danmark, har erhvervserfaring af en vis varighed og har et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i henholdsvis dansk og matematik ved folkeskolens afgangsprøve.

Kontakt

Patrizia Marchegiani
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 89 14
Email: pama@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside