Gå til indhold

DFIRbrief 49: Klogere kommuner: Anbefalinger fra DFIR

09. oktober 2024
De danske kommuner står over for betydelige udfordringer med at opretholde og udvikle velfærdsløsninger af høj kvalitet. DFIR anbefaler et styrket samspil mellem forskning og praksis for at skabe mere bæredygtige og effektive velfærdsløsninger, der gavner borgerne.

De danske kommuner spiller en central rolle i at levere borgernær velfærd, men investeringerne i forskning og innovation inden for området er beskedne. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFIR) ser et stort potentiale i et mere systematisk og tættere samarbejde mellem forskning og kommunal praksis. Et styrket samspil vil sikre, at forskning i højere grad kan medvirke til at informere den kommunale praksis og omvendt at praksis i højere grad kan informere forskningen. Dette kan bidrage til klogere, mere bæredygtige og omkostningseffektive velfærdsydelser til gavn for borgerne.

Dette brief, baseret på en omfattende rapport fra DFIR, fremlægger seks konkrete anbefalinger til, hvordan kommunerne kan øge deres engagement i forskningsinformeret innovation.

Handlinger tilknyttet webside

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd