Gå til indhold

Forskningens Døgn 2024 åbner: Musikken møder kunstig intelligens

12. april 2024
Hvad sker der i musikkens møde med kunstig intelligens? Det kan du blive klogere på ved et stort offentligt arrangement, der er startskuddet på videnskabsfestivalen Forskningens Døgn. Prøv f.eks. selv at samarbejde med AI ved at levere ord til et musikalsk værk.

Kunstig intelligens kommer til at gribe ind i vores liv på mange måder, også i den musik, vi lytter til. Og når Forskningens Døgn 2024 åbner dørene til dette års festival, åbner Uddannelses- og Forskningsministeriet samtidig for samtalen om noget af den forskning i kunstig intelligens, der handler om musik.

Ved et stort arrangement på Art Maze i København fredag den 19. april fra kl. 16.00-17.30 samler Forskningens Døgn en række forskere og musikere til et arrangement for offentligheden om, hvordan musik påvirker os, og hvordan kunstig intelligens påvirker musikken.

Vært for arrangementet er musiker og forfatter Kristian Leth, som vil guide publikum gennem et program, der udforsker grænselandet mellem mennesket og AI.

Man kan bl.a. høre oplæg fra hjerneforsker og musiker Peter Vuust, opleve rapperen Per Vers i en rap-battle mod en AI, og man kan deltage i fællessang, akkompagneret af musikeren Pernille Rosendahl og musikere fra DR Underholdningsorkester. Derudover vil der være en panelsamtale blandt forskere om kunstig intelligens’ påvirkning af musikken.

Før selve arrangementet kan publikum indsende egne ord og være med til at skabe et musikalsk AI-værk, der bliver fremført på dagen. Det er den prisvindende AI-kunstner Cecilie Falkenstrøm og hendes kunstnerkollektiv Artificial Mind, der står for værket, og som fortæller om processen, og hvordan AI har transformeret de mange lydbidder til ét sammenhængende værk.

Vicedirektør i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen Annemarie Falktoft siger:

 - AI kommer til at fylde mere i fremtiden og rummer ekstremt mange muligheder, som forskning og innovation skal være med til at gøre os klogere på. Til vores åbningsarrangement kommer vi til at opleve, hvad AI allerede nu kan frembringe på musikkens område. Der åbner sig fordele, men også udfordringer, som forskere og udøvende kunstnere vil debattere. Jeg vil opfordre alle, der har mulighed, til at deltage i dette spændende arrangement.

Arrangementet er gratis og åbent for offentligheden.

Fakta

  • Forskningens Døgn begyndte i 2005. Fra ét døgn i 2005 er festivalen vokset til nu en uge.
  • Videnskabsfestivalen Forskningens Døgn løber af stablen fra den 19.- 26. april 2024.
  • I den uge, festivalen varer, kan man over hele landet deltage i op mod 700 gratis arrangementer og foredrag på universiteter, hospitaler, skoler, i foreninger, på biblioteker og i virksomheder.
  • Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag Forskningens Døgn.
    Sekretariatet for festivalen ligger i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

For yderligere oplysninger:

Uddannelses- og Forskningsstyrelsens pressetelefon: 72 31 90 00, mail: POK-Presse@ufm.dk eller via projektleder Lotte Skov Holm, tlf.: 7231 8075, e-mail: lh@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside