Gå til indhold

Kandidatudvalget igangsætter fagligt inddragende arbejde i fem dekangrupper

23. oktober 2024
Frem mod Kandidatudvalgets endelige afrapportering i oktober 2024 ønsker udvalget at intensivere arbejdet med at tilrettelægge uddannelsesudbuddet i fremtidens kandidatlandskab samt skabe en bredere og mere inddragende proces ude på uddannelsesinstitutionerne.

For at sikre inddragelse af de faglige miljøer i udformningen af fremtidens kandidatlandskab samt understøtte koordinationen på tværs af universiteterne er Kandidatudvalget enige om, at der nedsættes en dekangruppe for hvert hovedområde.

Dekangrupperne har dels fået til opgave at kvalificere udvalgets oplæg til beslægtede uddannelser, dels at kvalificere de omlægningsscenarier, der indgår i udvalgets endelige afrapportering.

Dekangrupperne skal i deres arbejde forholde sig til en række hensyn, som følger af udvalgets kommissorium, herunder bl.a. gode muligheder for at tage en kandidatuddannelse i alle dele af Danmark samt hensyn til små fagmiljøer, tilknyttede forskningsmiljøer og gymnasierettede uddannelser.

På baggrund af Kandidatudvalgets afrapportering og dekangruppernes arbejde vil universiteterne skulle udarbejde planer for institutionens konkrete omlægning af uddannelser, som indsendes til Uddannelses- og Forskningsministeriet i januar 2025. Institutionsplanerne vil give yderligere information om, hvilke typer af kandidatuddannelser universiteterne vil udbyde i 2028. Universiteterne vil i forlængelse heraf kunne informere uddannelsessøgende, som søger ind på en bacheloruddannelse i 2025, om det nye kandidatlandskab på universitetet.

Medlemmer og inddragelse

Det er rektorkollegiet, der nedsætter dekangrupperne. Kontakten mellem dekangrupper og rektorkollegiet varetages af Danske Universiteters sekretariat.

Rektorkollegiet kvalificerer de forskellige input og videreformidler det samlede resultat til Uddannelses- og Forskningsministeriet senest primo december 2024. I forlængelse heraf inviterer Uddannelses- og Forskningsministeriet rektorkollegiet og Danske Studerendes Fællesråd til drøftelse af dekangruppernes arbejde. Uddannelses- og Forskningsministeriet vil endvidere drøfte dekangruppernes arbejde i kandidatpartnerskabet, hvor de private og offentlige arbejdsgivere er repræsenteret.

Dekangruppernes medlemmer er hver især ansvarlige for inddragelse af studerende og medarbejdere. Dekanerne forventes desuden – i det omfang dette er muligt – at inddrage relevante aftagere i arbejdet. Studenterrepræsentanterne fra Danske Studerendes Fællesråd har mulighed for at sende skriftligt input til dekangrupperne tidligt i deres arbejde.

Læs mere om dekangruppernes opgave:

Handlinger tilknyttet webside

Kandidatudvalget