Gå til indhold

Netværksmidler skal give danske forskere og innovationsaktører adgang til global viden og samarbejde

02. december 2024
Med bevillinger fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsens Global Innovation Network Programme kan 19 danske aktører se frem til globale samarbejder med udenlandske forsknings- og innovationsaktører. Målet er at skabe netværk, der nedbryder barrierer og åbner for innovation på tværs af kontinenter.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har tildelt 15,8 millioner kroner i støtte til netværksprojekter, der skal fremme internationalt samarbejde uden for Europa (EU og EØS). Bevillingerne, der uddeles gennem Global Innovation Network Programme (GINP), understøtter dansk forskning og innovation ved at skabe netværk med partnere i bl.a. USA, Sydkorea, Indien og Australien.

Foto fra et projekt, som tidligere har modtaget GINP-støtte, hvor SDU samarbejdede med koreanske aktører på robotteknologi-området
Foto fra et projekt, som tidligere har modtaget GINP-støtte, hvor SDU samarbejdede med koreanske aktører på robotteknologi-området (Foto: SDU)

De i alt 19 aktører, hvoraf 13 er fra danske universiteter, som har fået tildelt støtte, fokuserer særligt på emnerne innovation og forskning i grønne løsninger, kunstig intelligens og robotteknologi – alle områder med et betydeligt vækstpotentiale. Det ligger også i tråd med programmets mål om at fremme globale forskningssamarbejder, der udvikler danske miljøer for forskning og innovation.

Fakta

  • I 2024 er det tredje gang, at der uddeles midler via Global Innovation Network Programme
  • Programmet er målrettet universiteter, erhvervsklynger, GTS’er, hospitaler med forskning, andre statsfinansierede forskningsinstitutioner og andre videregående uddannelsesinstitutioner med forskning under UFMs ressort.
  • Formålet med programmet er at øge ovenstående aktørers muligheder for at skabe og/eller fastholde netværk på specifikke områder med et betydeligt innovationspotentiale til gavn for det danske innovations-økosystem.
  • Ved programmets ansøgningsrunde i 2024 har Uddannelses- og Forskningsstyrelsen modtaget 54 ansøgninger for over 45 millioner kroner. Ansøgningerne dækker bredt over det tilskudsberettigede ansøgerfelt, dog stadig med universiteterne som største ansøgergruppe.
  • 19 af de modtagne ansøgninger har fået tildelt en bevilling. Der er i alt udmøntet knap 15,8 millioner kroner. Iblandt bevillingshaverne er institutter fra seks universiteter, to viden- og erhvervsklynger og et hospital.

Kontakt

Benedikta Harris
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 54
Email: bsha@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen