Gå til indhold

Ny organisering i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

12. september 2024
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen tilpasser sine opgaver og organisering som følge af det statslige arbejdsprogram og faldende bevillinger på ministerområdet.

Der bliver nedlagt i alt 33 stillinger i styrelsen. Og for at levere på de økonomiske rammer og skabe plads til nye prioriterede opgaver, er der gennemført en organisationsændring, der træder i kraft den 12. september 2024.

-  Organisationsændringen understøtter en tættere faglig integration på tværs af relaterede opgaver, så vi fortsat kan understøtte realiseringen af politiske målsætninger, implementere nye tiltag og udvikle vores kerneopgaver. Vores nye organisering afspejler samtidig, at vi skal se vores opgaver i lyset af et ændret risikobillede og en ny global sikkerhedssituation. Det ændrer rammerne for vores arbejde, og det skal vi tage bestik af, siger direktør Mikkel Leihardt.

Styrelsen opretter blandt andet derfor et nyt, bredt sikkerhedskontor, som skal varetage aktiviteter i forhold til forskningssikkerhed og styrke fokus på databeskyttelse og informationssikkerhed i tæt samarbejde med sektor og interessenter på uddannelses- og forskningsområdet.

På forskningsområdet etableres ét samlet kontor for forskning og EU. Kontoret skal blandt andet understøtte et tættere samspil mellem nationale og internationale forskningsprioriteter. Samtidig samles styrelsens funktioner i forhold til test- og infrastrukturområdet i center for videnbaseret innovation og infrastruktur.

Uddannelsesområdet i styrelsen integreres yderligere i center for videregående uddannelser, hvilket blandt andet skal bidrage til en sammenhængende understøttelse og implementering af reformerne af de videregående uddannelser og bidrage til en ensartet og dataunderstøttet dialog og styring af de videregående uddannelsesinstitutioner.

I lyset af de forventede tilpasninger i arbejdet med akkreditering af uddannelsesinstitutionerne gør Uddannelses- og Forskningsstyrelsen med sin nye organisering også klar til, at opgaverne vedrørende akkreditering fra næste sommer kan blive en del af styrelsen med fortsat lokation i Holbæk, forudsat kommende lovgivning.

For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsstyrelsens pressetelefon: 72 31 90 00 eller mail: POK-Presse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen