Gå til indhold

Strategisk retning for EU’s forsknings- og innovationsprogram med et grønt twist

22. marts 2024
EU har netop offentliggjort en ambitiøs strategisk plan for Horizon Europe for at styrke forskning og innovation de kommende år med fokus på bl.a. grøn omstilling og digitalisering. Den strategiske plan sætter retningen for Horizon Europe og løfter sløret for EU’s prioriteter i årene 2025-27.

Den strategiske plan sætter rammen og retningen for Horizon Europe for 2025-27 og danner afsæt for de næste års arbejdsprogrammer og prioriteringer af midlerne til international forskning og innovation.

Planen er blevet til med input fra bl.a. alle medlemslande, herunder Danmark. Danske aktører fra vidensinstitutioner og erhvervsorganisationer har været aktivt involveret i udarbejdelsen sammen med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen via de fem danske referencegrupper for Horizon Europe.

Tre centrale mål

Den strategisk plan har tre centrale mål:

  1. Grøn omstilling: EU vil støtte forskning, innovation og nye teknologier, der kan reducere vores klimaaftryk og bevare naturens mangfoldighed.
  2. Digitalisering: Med en ambition om at føre an i den digitale tidsalder vil EU investere i udviklingen af nye digitale teknologier og løsninger.
  3. Styrkelse af Europa: EU sigter mod at skabe et mere robust, konkurrencedygtigt, inkluderende og demokratisk samfund for alle europæiske borgere.

En vigtig del af planen er også at sikre, at Europa opnår en førende position indenfor udviklingen af kritiske teknologier f.eks. kvante og chips og opnår strategisk autonomi på disse områder. Der vil også blive afsat midler til at beskytte og genoprette biodiversiteten.

Læs mere på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside

Læs mere på Europa-Kommissionens hjemmeside

Kontakt

Josephine Them Parnas
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 71
Email: jtp@ufm.dk
Jonas Toft Ludvigsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 13
Email: jto@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside