Gå til indhold

To europæiske partnerskaber afsætter en milliard kroner til grøn forskning og innovation

06. februar 2024
To grønne partnerskaber under Horizon Europe er nu åbne for ansøgninger. Det er partnerskaberne ’Europe’s Rail’ og ’The Clean Hydrogen’, der har offentliggjort opslag med frist i april og maj 2024. De efterlyser dels projekter indenfor fremtidens jernbane, dels forskning og innovation i hydrogen.

Midler til fremtidens jernbane

Opslaget for 2024 i partnerskabet ’Europe’s Rail’ er nu åbent. Med ca. 160 millioner kroner til rådighed fokuserer opslaget på digital innovation, Digital Automatic Coupling (DAC) og transportformen Hyperloop. Fristen for at søge er den 7. maj 2024, kl. 17.

Som optakt til den kommende ansøgningsfrist afholder partnerskabet et kombineret digitalt informations- og matchmakingevent den 9. februar 2024. Her kan du få indblik i de konkrete finansieringsmuligheder i opslaget og blive matchet med andre eksperter indenfor dit felt.

Læs mere om

Midler til forskning og innovation i hydrogen

Det europæiske partnerskab The Clean Hydrogen’s opslag for 2024 er nu også offentliggjort og åbent for ansøgninger. Der er afsat ca. 850 millioner kroner til projekter, der dækker forsknings- og innovationsaktiviteter i hele hydrogenværdikæden. Fristen for at søge er den 17. april 2024, kl. 17.

Læs mere om

Muligheder i andre partnerskaber under Horizon Europe

Er du interesseret i at lære mere om partnerskaberne i Horizon Europe, og de muligheder de byder på? Så klik ind på vores nye partnerskabsunivers, hvor du får et kort overblik og introduktion til de forskellige partnerskaber indenfor sundhed, det digitale område, klima, energi og fødevarer.

Brug for rådgivning?

Har du brug for rådgivning om de to grønne partnerskaber og de aktuelle opslag, så kontakt EU-rådgiverne i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Kontakt

Marc Escobar Jacobsen
Fuldmægtig
Tlf.: +32 496 90 55 82
Email: mavj@ufm.dk
Jonas Toft Ludvigsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 13
Email: jto@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside